Çocuk hastanesinde enfeksiyon iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde, ameliyat olan 8 çocuğun rahatsızlanması üzerine, Çocuk Cerrahı Ameliyathanesinin karantinaya alındığı bildirildi.

Bartın İl Sağlık Müdürü Osman Nacaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuk cerrahının, hastanede tedavi gören 8 çocuğun enfeksiyon nedeniyle ateşlendiğinden şüphelenerek konuyu hastane yönetimine bildirmesiyle tedbir alındığını söyledi. Laboratuvar sonuçlarının ardından hastanedeki enfeksiyon şüphesinin netleşeceğini anlatan Nacaroğlu, şunları kaydetti:

?Hastanede 'enfeksiyon var' diyebilmemiz için kesin sonuçların çıkmasını beklemeliyiz. Her üç ayda bir enfeksiyon komitesi toplanarak gerekli işlemler yapılıyor. Çocukların ateşlenmesinin hastalıktan mı, ameliyathanelerden mi ya da dış etkilerden mi kaynaklandığı hastanenin yanı sıra ameliyathaneden alınan numuneler sonrasında ortaya çıkacak. Çocuk Cerrahı Ameliyathanesini bir süre ameliyatlara kapattık. Dezenfekte işlemleri yapılacak. Diğer iki ameliyathane ise faaliyetini sürdürüyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber