Alman Hakimler Birliği'nden FETÖ'cü yargıçlara fon

PKK, DHKP/C ve FETÖ gibi terör örgütlerine ev sahipliği yapan Almanya, destekte sınırı aştı. Alman Hakimler Birliği, kanlı darbeye kalkışan FETÖ'cü yargıçlar için fon oluşturup para akıtmaya başladı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 06 Mart 2017 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alman Hakimler Birliği'nden FETÖ'cü yargıçlara fon

PKK ve FETÖ yapılanmasına desteğini gizlemeyen Almanya, Türkiye ile yaşanan gerilimi yeni bir skandal karar ile tırmandırıyor. Bakanların salon toplantılarını iptal eden Almanya'da, Alman Hakimler Birliği, kanlı darbe girişiminde bulunan yargıçlara kesenin ağzını açtı.

Alman Hakimler Birliği Başkanı Sven Rebehn, Türkiye'de tutuklu veya görevden alınan savcı ve hakimler için oluşturulan yardım fonuna aktaracakları 50 bin euro tutarındaki paradan ilk etapta 10 bin euro'luk bölümünün verildiğini açıklarken, Türkiye'de hukuk devletinin tasfiyesini endişeyle izlediklerini söyledi.

TERÖRE PARA VERİYOR

Alman yayın kuruluşu Deutche Welle'nin haberine göre, Türkiye'de FETÖ/PDY operasyonları ve soruşturması kapsamında tutuklanan veya görevden alınan hakim ve savcılara yardım etmek için geçen yılın sonlarında bir fon kuruldu. Alman Hakimler Birliği Başkanı Sven Rebehn, 50 bin euro ile kurulan fona Avrupa'nın bütün ülkelerinden yardım yapıldığını söyledi. Rebehn, Alman gazetes iNeue Osnabrücker Zeitung'a yaptığı açıklamada, Alman Hakimler Birliği fona ilk etapta 10 bin euro aktarıldığını açıklarken, İsviçre, Fransa, Portekiz, İrlanda ve İngiltere'den yardım gönderildiğini belirtti. Rehbehn, Avrupa Hakimler Birliği'nin bu fonla Türkiye'de meslekten atılanlarla dayanışmada olduklarını ortaya koymayı hedeflediğini öne sürdü.

MAHKUMLARA BİLE...

Alman Hakimler Birliği Başkanı Rebehn, fondan yardım almak için 200'den fazla başvuru yapıldığını, her başvurunun incelenerek karar verildiğini açıkladı. Rebehn, özellikle FETÖ'den mahkum olmuşlara yardım ettiklerini gilmedi. Rebehn, fondan yapılan yardımın ailelerin 3 veya 4 aylık geçim masraflarını karşıladığını kaydetti.

FETÖ SÖZCÜSÜ GİBİ

FETÖ terör örgütünün ifadeleriyle konuşmaktan çekinmeyen Alman Hakimler Birliği Başkanı Rebehn, Türkiye'deki hukuk devletinin hızla tasfiye ettiğini öne sürdü. "Avrupa Birliği Komisyonu Ankara'nın üzerindeki siyasi baskıyı artırmalı" çağrısı yaptı.

SKANDAL ÜSTÜNE SKANDAL

Önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Almanya'daki konuşmalarının iptal edilmesi, Türkiye ile Almanya arasında son yıllarda yaşanan krizi bir adım daha tırmandırdı. Türkiye ile Almanya arasında iki yıldır devam eden kriz, bakanların konuşmaları iptal edilince tavan yaptı.

- Tahrik ve saldırıların fitilini ilk kez 17 Mart 2016'da Alman NDR televizyonunda bir mizah programında yayınlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ağır eleştiriler içeren video ateşledi. Türkiye de duruma sert tepki gösterdi.

- Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün 25 Mart'ta İstanbul Adliyesindeki duruşmasına, Alman Büyükelçi Martin Erdmann da katıldı. Hakkında yakalama kararı bulunan Can Dündar, Haziran 2016'dan bu yana Almanya'da yaşıyor. Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından saraya davet edilen Dündar, ardından Alman Adalet Bakanlığındaki resepsiyonda konuşmacı yapıldı.

- Alman Parlamentosu, 1 Haziran 2016'da 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiren tasarıyı onayladı. Sözde soykırımın anılması kararlaştırıldı.

- Temmuz ayında Köln'de planlanan "Darbeye karşı demokrasi mitingine" telekonferans yöntemiyle katılacak olan Erdoğan'ın bu izni iptal edildi.

- AK Partili milletvekili ve TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın Köln Havalimanında saatlerce alıkonulması Türkiye'nin tepkisine neden oldu.

- Alman Federal Mahkemesi tarafından Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) camilerinde görev yapan bazı imamlar hakkında "casusluk" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Evlerine baskın düzenlenerek aramalar yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber