Şehit eşinden duygu yüklü kadınlar günü konuşması

Hakkari'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Serkan Çakal'ın eşi Zeynep Çakal, "Dünyadaki bütün kadınlara sesleniyorum, hangi renge, hangi inanca sahip olursanız olun iyi ve sevgi dolu insanlar yetiştirin." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2017 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit eşinden duygu yüklü kadınlar günü konuşması

Hakkari'de PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Serkan Çakal'ın eşi Zeynep Çakal, İzmit'teki Gündüzlü Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuştu.

Zeynep Çakal, 2008 yılının şubat ayında sabah 04.15'te şehit eşinden bir mesaj geldiğini belirterek, daha sonra yaşadıklarını gözyaşlarıyla katılımcılara şöyle aktardı:

" 'Benim için ne kadar değerli olduğunu bil ve ona göre hareket et, seni çok seviyorum, bebeğim sana emanet.' Ben bu mesajı okudum ama bu mesaja cevap verdiğimde maalesef eşim bu hayatta mesaja cevap veremedi. 10 bin kişinin katıldığı harekatta 27 şehit verildi. Her zaman kendimi suçladım, 'neden, niye?' diye. Ama şunu biliyorum ki bu makam herkese nasip olmaz."

Çakal, şehit eşiyle gurur duyduğunu vurgulayarak, "İyi ki oğlumu bana nasip etmiş. En son eşimle vedalaştığımda yüzünde öyle bir gülümseme vardı ki, o kadar nurluydu ki, insanoğlu o gördüğü yüzden sonra ölümü bile kıskanabilecek durumdaydı. Dünyadaki bütün kadınlara sesleniyorum, hangi renge, hangi inanca, hangi milliyete ve hangi şartlara sahip olursanız olun iyi ve sevgi dolu insanlar yetiştirin. İnsana ve dünyamıza sevmeyi öğretin. Çünkü canlar çok kıymetli. Kadınlar olarak her canın kıymetini çocuklarımıza en baştan aşılamalıyız." diye konuştu.

Zeynep Çakal'ın konuşmasından sonra katılımcıların da gözyaşlarını tutamağı görüldü.

Kayseri'deki terör saldırısında şehit olan er Raşit Yücel'in annesi Şükran Yücel de oğlunu vatan için feda ettiğini aktararak, gerekirse kızı, damadı, eşi ve kendisini de feda etmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Kadir Yıldız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber