'Hayırcılar, bir okusalar eminim üsluplarını değiştirecekler'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk, anayasa değişikliğine yönelik 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Karşı çıkanlar, hayırcılar, bir defa okusalar eminim üsluplarını değiştirecekler." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2017 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hayırcılar, bir okusalar eminim üsluplarını değiştirecekler'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, MHP Elazığ İl Başkanlığınca Kültür Merkezinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da neden "evet" diyecekleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyetinin bekası ve millet varlığı tehlikede olduğu için kendilerine has düşünceleri bir tarafa bırakıp, ortak bir paydanın oluşması için uğraştıklarını dile getiren Öztürk, "hayır" diyeceklerin söz konusu 18 maddeyi okumadıklarını öne sürdü.

Öztürk, şöyle konuştu:

"Karşı çıkanlar, hayırcılar, bir defa okusalar eminim üsluplarını değiştirecekler. Yine 'hayır' diyecekler ama başka şeyler söyleyecekler, okumamışlar. Partili cumhurbaşkanı olsa kıyamet kopuyor ya. 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl oldu, dışarıdan mı aday getirdik. AK Parti bir aday sundu, CHP bir aday sundu, HDP bir aday sundu. Bunlar hepsi partiliydi. Recep Tayyip Erdoğan değil de CHP'nin adayı kazansaydı partili olmayacak mıydı? Zaten bunların hepsi var. Neyin kıyametini koparıyorsunuz."

Diktatörlük söylentilerine ilişkin değerlendirmede bulunan Öztürk, "Diyorlar ki diktatör olacakmış, Türk milletinin fıtratının dışında bir kişi kendi benliğini ortaya koyup, egolarını gerçekleştirmek için diktatörlüğe yeltendiği vakit gök kubbeyi başına yıkarız." ifadeleri kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber