Sendikada takvim krizi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 18 Şubat 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Çalışma Bölge Müdürlüğü ile, Büro Emekçileri Sendikası'nı (BES) karşı karşıya getiren olay, iddiaya göre şöyle gelişti.

Ülke genelinde 36 şubesi ve 42 temsilciliği ile örgütlü bulunan BES'in örgütlü kurumlarından bir tanesi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı İstanbul Bölge Müdürlüğü'ydü. Bir yıldan bu yana sendika üyelerinin masalarında ve duvarlarda bulunan sendika takvimleri, akşam mesai saatinden sonra kayboluyordu. Ertesi sabah işyerine gelen sendika üyeleri, takvimlerin yerinde olmadığını görünce tekrar yeni masa ve duvar takvimlerini kullanmaya başladı. Bölge Müdürlüğü çalışanları, Bölge Müdürlüğü'ne defalarca yazılı başvuru yapmalarına rağmen, sonuç alamadılar.

Takvimler yine kaybolmaya devam ederken, çalışanların şikayette bulunduğu İstanbul Çalışma Bölge Müdürlüğü, konuyla ilişkisinin bulunmadığını, somut bilgi ve belgelere dayanmadan idare tarafından tespiti mümkün olmayan konular hakkında boş yere yazışma yapılmamasını istedi. Daha sonra devreye giren Büro Emekçileri Sendikası Genel Merkezi, İstanbul Bölge Müdürlüğü'nün konuya duyarsız kaldığını, aynı işyerinde faaliyet gösteren Türk Büro Sen'in yayınlarına bir şey olmamasının tesadüf olamayacağını iddia etti. TCK'ya göre 'Ö. bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına' hükmedileceğini belirten BES'in avukatı Sevil Ceylan Erkat, örgütlenme hakkının ihlal edildiğini, Bölge Müdürü Atakan Tanış'ın üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmediğini belirterek görevini ihmal ettiğini iddia etti. Soruşturmanın ardından, bölge müdürü hakkında dava açılabileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber