Bilgisayar almak için fiş toplayan öğrenciler Maliye'den eli boş döndü

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 18 Şubat 2007 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışanlara fiş-fatura toplama mecburiyetinin kaldırılmasının ardından 'Ülkemi Seviyorum, Belgemi Alıyorum' kampanyası başlatan Gelir İdaresi Başkanlığı çocukları üzdü.

130 fiş ile defterdarlığa giden Alpdoğan N. Öztelli hayal kırıklığı yaşadı.

Kampanya kapsamında bilgisayar almak için fiş toplayan binlerce öğrenci kırtasiye, dijital fotoğraf makinesi ve bisiklet yardımıyla yetinmek zorunda kaldı. 1 Ocak-11 Şubat 2007 tarihleri arasında fiş toplayan ve Vergi Dairesi başkanlıkları önlerinde sıraya giren öğrenciler, "Teşekkür ederiz. Ancak biz bilgisayar vermiyoruz. Çünkü bu kadar ödeneğimiz yok." cevabıyla karşılaştı. Bursa, Gaziantep, Mersin ve Eskişehir gibi iller dijital fotoğraf makinesi, kırtasiye ve bisiklet verileceğini duyurdu. 12-16 Şubat tarihleri arasında ilgili birimlere bizzat ya da veliler aracılığı ile teslim eden İzmir, Ankara ve Adana dışındaki öğrencilerin bilgisayar umudu bir başka bahara kaldı.

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Bulut, "Her ilde 100 fiş getirenler için bilgisayar çekilişi yapılması gibi bir durum söz konusu değil. Sadece isteyen iller böyle bir kampanya yapıyor. Konuyla ilgili yanlış anlama oldu." dedi. Bursa Vergi Dairesi Başkanı Murat Şenal da Türkiye genelinde her ilin kendi ödülünü kendisinin belirlediğini dile getirerek, bilgisayar vermeyi düşünmediklerini söyledi. Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan bir yetkili ise duyurunun yanlış anlaşıldığını belirterek zaten her ilde bilgisayar kampanyasının yetişmesinin mümkün olmadığını aktardı. Birçok ilin konuyla ilgili ödenek ve altyapısının yeterli olmadığını dile getiren yetkili, birçok vergi dairesi başkanlığının bilgisayar kampanyası yapmak için Gelir İdaresi'nin kuruluş tarihi olan 16 Mayıs'ı beklediğini ifade etti.

Gelir İdaresi'nin kampanyasında hayal kırıklığına uğrayanlardan biri de Afyonkarahisar'da 4. sınıfa giden Alpdoğan Numan Öztelli. 130 tane fiş toplayıp ilde bulunan Gelirler İdaresi'ne giden Öztelli, 'kampanyanın büyük şehirlerde uygulandığı' gerekçesiyle geri çevrildi. Baba Adnan Nuri Öztelli, ülke ekonomisine katkı sağlayacağı için fiş toplama işini önemsediklerini söylüyor. Ancak kampanyanın vergi müdürlükleri olan büyükşehirlerde geçerli olduğu için geri çevrildiklerini belirten Öztelli, "Oğlum için bilgisayar alma şansımı yitirdiğim için üzüldüm. Ülkenin her yeri aynı olmalı. Büyük şehir küçük şehir diye neden ayrımcılık yapılıyor?" diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber