İsviçre'den gazeteci Çek için skandal 'hapis' kararı

Düzenlenen bir toplantıda firari FETÖ'cü Can Dündar'ın yüzüne 'Vatan hainisin' diyen gazeteci Mehmet Çek İsviçre'de hapse mahkum edildi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Mart 2017 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İsviçre'den gazeteci Çek için skandal 'hapis' kararı

İsviçre'nin önde gelen gazetelerinden "Tages Anzeiger" tam sayfa verdiği haberinde İsviçre'de Can Dündar'ın yüzüne 'Vatan hainisin' diyen Haber10 yazarı Mehmet Çek'i, "İsviçre'de Erdoğan'ın en ateşli savunucusu" olarak lanse ederek hedef gösterdi.

FETÖ'NÜN SERVİS ETTİKLERİNİ YAZDILAR

Gazeteci yazar Mehmet Çek ise haberi yapan gazeteci Thomas Knellwolf'a hitaben durumunu anlatan bir mektup kaleme aldı.

Çek, röportaj esnasında söylenenlerden çok, farklı mecralardan servis edilen yalanları yazdığı için yaptığı hatayı göstererek "bize röportaj için geldiğinizde, kendisine servis edilenleri yayınlamak yerine İsviçre'de araştırıp sorgulayan bir gazeteciyi gördük diye sevinmiştik ancak yine hayal kırıklığı yaşıyoruz. Görünen o ki bizi dinlemiş ancak yine FETÖ'nün sözcülerinin size servis ettiklerini yazmışsınız" dedi.

NEREDE SİZİN FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ?

Çek ayrıca mektubunu 'Ne demek 'Türkiye'de yapılacak referandumda Erdoğan için 'EVET' diyecekler İsviçre'yi terk etsin?' Nerede sizin şu meşhur fikir özgürlüğünüz, demokrasiniz?' diyerek sonlandırdı.

MEHMET ÇEK'E SKANDAL GEREKÇE İLE HAPİS CEZASI

Gazeteci yazar Mehmet Çek'in evine 2016 Aralık ayında teröristlerce saldırılmış ve sonrasında, sürekli hakaret ve tehdit içerikli telefonlar ve mesajlar almıştı.

Çek, İsviçre Mahkemeleri tarafından gelen telefon ve mesajları izinsiz(!) olarak kaydettiği gerekçesiyle 30 gün hapis ve 860 İsviçre Frangı para cezasına çarptırıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber