Akdağ: Cumhurbaşkanını biz değil de, toplum mühendisleri mi seçecek?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2007 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Hakimiyetin kayıtsız şartsız millette olduğunun bilinciyle oluşmuş bir meclis grubu cumhurbaşkanını kendi seçmeyecek de toplum mühendisleri mi seçecek?'' dedi.

Burdur'da ziyaret ve incelemelerde bulunan Recep Akdağ, Burdur Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya'dan kentle ilgili brifing aldı, ardından da belediye düğün salonunda vatandaşlarla biraraya geldi.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarıyla cumhuriyet tarihinin en önemli reformlarının gerçekleştirildiğini savunarak, ''Türkiye, önemli bir dönemeçtedir. Hükümetimiz, ülkemiz için elde edilen kazanımların sürdürülmesi azmindedir'' diye konuştu.

Yapılan reformlar ve hizmetlere karşın sürekli haksız eleştirilere maruz kaldıklarını dile getiren Akdağ, şunları kaydetti:

''Bu ülke, her sabah kalktığımızda acaba hangi banka battı, nerede usulsüzlük var derdindeydi. 4 senedir 1 tane daha banka battı mı, usulsüzlüklerin üzerine kararlılıkla gidilmedi mi? AK Parti'nin vatandaşın gönlünde her geçen gün taht kurmaya başladığını görenler, erken seçim feryadına da düştüler.''

''DERDİMİZ YOK''

2 ay sonra cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını, muhalefet çevreleri ile ''toplum mühendisleri'' olarak tanımlanan halka yararlı politika üretmemiş kişilerin bu süreçte de hükümetle ilgili yıpratma girişimlerini sürdürdüklerini belirten Akdağ, şunları söyledi:

''Bu cumhuriyeti cumhuriyet yapan değerlere sonuna kadar bağlı bir aileyiz. AK Parti ailesiyiz. Sosyal devlet, hukuk devleti ve laik bir ülke olma ve bütün bunlara adaletle bağlı olma noktasında bizim hiçbir derdimiz yok. Hakimiyetin kayıtsız şartsız millette olduğunun bilinciyle oluşmuş bir meclis grubu cumhurbaşkanını kendi seçmeyecek de toplum mühendisleri mi seçecek? Bunlar kendilerini ne zannediyorlar? Kendilerinin yıllanmış korkularını milletin önüne çıkarmaya ne yüzle cesaret ediyorlar. Küflenmiş, hayali düşüncelerle vatandaşın zamanını meşgul etmeye hiç kimsenin hakkı yok.'' Konuşmasının ardından Akdağ, kimi vatandaşların sağlık sorunlarını da dinledi.

Parti örgütünü de ziyaret eden Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile ilgili olarak sağlık personeliyle, basına kapalı değerlendirme toplantısına da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber