Suçlu internet!

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 08 Mart 2007 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL- Yapılan araştırmalar, öğrencilerin yüzde 58'inin çağımızın vazgeçilmez iletişim aracı internete hayatlarında geniş yer ayırdığını ortaya koyuyor. Eğitim-öğretimlerine yardımcı olacak kaynaklara ulaşmak maksadıyla interneti kullanan öğrencilerin sayısı azınlıkta kalırken; büyük çoğunluk ise oyun ve sohbet için sanal ortamdan faydalanıyor. Öğrencilerin en çok tercih ettiği oyunlar arasında savaş ve mafya geliyor

İstanbul Kantinciler Esnaf Odası Mesleki Eğitim Danışmanlık ve Ar-Ge Birimleri tarafından geçekleştirilen ?Öğrencileri şiddete yönlendiren temel sebepler? adlı araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırma İstanbul'un 9 ilçesinde 1 Ocak-15 Şubat 2007 tarihleri arasında 14-17 yaş grubu içinde 500 öğrenci ile yüz yüze görüşülerek yapıldı. Ankete katılan öğrencilerin yüzde 88'i TV kahramanlarının kendilerini etkilemediğini söylese de ?dizi kahramanlarından hangisi olmak isterdiniz?? sorusuna cevap olarak ?eli bıçaklı beli silahlı kahramanlar' gösterildi.

Mafya oyunları

Araştırmanın bir diğer çarpıcı sonucu ise öğrencilerin interneti araştırma maksadıyla kullanmadığı. 500 öğrenciden 213'ü yani yüzde 42'si interneti hiç kullanmıyor. Kalan yüzde 58'lik kesim içinde ise büyük çoğunluk chat ve oyun için internetten faydalanıyor. Öğrencilerin yalnızca yüzde 17'si eğitim-öğretimlerine yardımcı olacak kaynaklara ulaşabilmek için sanal ortamı kullanıyor. Bilgisayarda en çok oynanan oyunlar ise savaş ve mafya oyunları.

Spor yapmıyorlar

Araştırmada öğrencilerin yüzde 72'sinin herhangi bir spor alanında faaliyette bulunmadığı gerçeğini de ortaya çıkardı. Öğrencinin bireysel niteliklerinin yok edildiği; imtihan ve kota barajına bağlandığı sistem yüzünden gençler okul içindeki kültürel etkinliklere de iştirak edemiyor. 500 öğrenciden 396'sı kültürel etkinliklere katılmadığını dile getirdi. Öte yandan araştırmaya katılan öğrencilerin yüzde 20'sinin ailelerinden şiddet gördüğü de tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber