Milli Eğitim'den müdürlere zam talebi: Ek ders ücretleri 330 YTL artırılsın

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Mart 2007 06:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı, il milli eğitim müdür yardımcıları ile ilçe milli eğitim müdürlerinin ek ders ücretlerinin artırılması için Maliye Bakanlığı'na müracaat etti.

Bakan Hüseyin Çelik, geçen hafta Maliye Bakanlığı'na gönderdiği yazıda 'yönetici ve öğretmenlerin ders ve ek ders saatlerine ilişkin karar'da değişiklik yapılmasını istedi. Çelik, taşra teşkilatında il ve ilçe yöneticilerinin yönetim görevi olarak aldığı ek ders ücretinin 330 YTL artırılmasını talep etti.

Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatında görevli milli eğitim müdürü, milli eğitim müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin haftada 15 saat olan ek ders ücretinin 30 saate çıkarılmasını istiyor. Haftada 15 saatlik ek ders ise 5,5 YTL'den 330 YTL'lik bir artış getiriyor. Bakanlığın hesaplamalarına göre üç büyük ilin dışındaki il milli eğitim müdür yardımcıları ile ilçe milli eğitim müdürleri ek derslerle birlikte bin 487, merkez ve taşra teşkilatındaki şube müdürleri ise bin 462 YTL alıyor. Yine ek ders ücretleriyle birlikte bir ilköğretim okulu müdürünün eline bin 524 YTL, Anadolu lisesi müdürlerinin eline bin 640, yatılı okul müdürlerinin eline ise bin 750 YTL civarında para geçiyor. Okul müdürleri 6 saatlik 'isteğe bağlı ek derse' de girerse ücretleri 133 YTL daha artıyor. Bakanlık yetkilileri, 'okul müdürlerinin ücretlerinin kesinlikle fazla olmadığını; ancak taşra teşkilatındaki il ve ilçe yöneticilerinin ücretlerinin çok az olduğunu' vurgularken, bu durumun hiyerarşik yapıda işleri aksattığını vurguluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda şeften müsteşara kadar tüm yöneticiler haftalık 15 saatlik ek ders ücreti alırken bakanlık Maliye'ye gönderdiği yazıda, üçlü bir düzenleme istiyor. Buna göre Milli Eğitim, merkez teşkilatındaki müsteşardan şube müdürlerine kadar olan yöneticilere haftada 30 saat; uzmanlara 25, şef ve raportörlere ise 20 saat ek ders ücreti verilmesini teklif istiyor. Taşra teşkilatında görevli milli eğitim müdürü, müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin haftada 30; tesis müdürü, sivil savunma uzmanı ile ilköğretim müfettiş ve müfettiş yardımcılarına 25 saat, şeflere ise 20 saat ek ders ücreti isteniyor.

'Yöneticiler müdürlerden daha az alıyor'

Maliye'ye gönderilen değişiklik gerekçesinde, 'eğitim öğretim hizmetlerinin yürütülmesinde yöneticilerin paylarının oldukça fazla olmasına karşın, yararlandıkları maddi hakların yürüttükleri hizmete oranla çok az olduğu' vurgulanıyor. Gerekçede, "Mevcut durum, özellikle il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerinin yöneticileri oldukları okul müdürlerinden ve öğretmenlerden çok daha az aylık gelir elde etmeleri sonucunu doğurmaktadır." deniliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber