Çelik: Özel okullar şehit çocuklarını ücretsiz okutacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2007 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik'ten özel okullara ücretsiz öğrenci uyarısı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, özel okullarda şehit ve malul gazi çocuklarının belli oranda ücretsiz okutulması konusunda bazı okulların gerekli hassasiyeti göstermediği bilgilerinin kendilerine ulaştığını söyledi.

Çelik, "Özel öğretim kurumlarında ücretsiz okuyacak öğrenciler" konulu bir genelge yayınladı.

Genelgede, Özel Öğretim Kurumları Kanunu'na göre, kurumların öğrenim gören öğrenci sayısının yüzde 3'ünden az olmamak üzere ücretsiz öğrenci okutmakla yükümlü olduğunu anımsatan Çelik, ücretsiz okutulacak öğrenci oranlarının yüzde 1'inin öncelikle şehit çocuklarına tahsil edildiğini belirtti. Çelik, bazı özel öğretim kurumlarının bu konuya gerekli hassasiyeti göstermediklerine ilişkin bakanlığa bilgiler ulaştığını kaydetti.

2007-2008 öğretim yılından itibaren özel öğretim kurumlarının, kurumlarında öğrenim gören öğrenci sayısına göre belirleyecekleri öğrenci oranının yüzde 1'inden, öncelikle şehit çocukları olmak üzere, şehit ve malul gazi çocuklarının yararlanmasını sağlayacaklarını bildiren Çelik, ilgililerin belirtilen konuya gereken titizliği göstermeleri gerektiğini ifade etti.

Türkiye Özel Okullar Birliği Başkanı Rüstem Eyüboğlu ise Türkiye'deki çoğu özel okulun, kanunda belirtilen yüzde 3'lük oranın üstünde, yüzde 10 oranında ücretsiz çocuk okuttuğunu ifade etti.

Eyüboğlu, şimdiye kadarki uygulamalarda da şehit çocuklarına öncelik tanındığını belirterek, "şimdiye kadar hiç bir özel okulda şehit çocuklarının, kanunda belirtilen yüzde 3 oranında öğrencilerin okutturulmaması gibi bir sorunla karşı karşıya kalmadık. Bazı kurumlar buna uymuyor diye, herhangi bir şey gelmemiştir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber