Sıla-i rahim çağrısı karşılık buldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışında yaşayan Türklere yönelik şubat ayında yaptığı sıla-i rahim çağrısı karşılık buldu

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Eylül 2017 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sıla-i rahim çağrısı karşılık buldu

BETÜL ALAKENT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışında yaşayan Türklere yönelik şubat ayında yaptığı sıla-i rahim çağrısı karşılık buldu. Türkiye Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı'nın (TAVAK) Avrupa'da yaşayan Türklere yönelik turizm araştırması sonuçlarına göre 2017 yıl sonunda Türkiye'de tatil yapan Türk turist sayısının 2 milyon 700 bini bulacağı ve yaklaşık 3.1 milyar euro döviz bırakacağı öngörülüyor.

TAVAK Başkanı Faruk Şen, geçen yıl Avrupa'dan gelen Türk turist sayısının 2 milyon 300 bin kişi olduğunu belirterek bu yıl gelen turist sayısında yaklaşık yüzde 20'lik bir artış yaşandığını aktardı. Şen, "Avrupa'dan bu yıl gelenlerin 1.6 milyonu Almanya'da yaşayan Türklerden oluşuyor" dedi.

Türklerin ortalama 4 hafta kaldığı belirtilen araştırmaya göre, gurbetçiler artık yalnızca ailelerini görmek için değil aynı zamanda Antalya, Bodrum, Çeşme, Alaçatı gibi sahil beldelerinde tatillerini geçirmek için geliyorlar. Araştırmaya göre gurbetçiler kişi başı bin 150 euro harcama yapıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber