Resmi nikah yap, ödülü kap

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Nisan 2007 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Valiliği tarafından başlatılan 'Resmi nikahsız aile kalmasın' kampanyası ile daha önce dini nikah ile evlenen çiftler resmi nikah yaptığı taktirde ödüllendirilecek.İşte ayrıntılar:

Şanlıurfa Valiliği, 'Resmî nikahsız aile kalmasın' kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde şimdiye kadar dinî nikahla evliliğini sürdüren vatandaşlar, işi resmiyete dökmesi durumunda 100 YTL alacak.

Ayrıca, işlemleri tamamlanan her çocuk için de 25'er YTL para yardımı yapılacak. Çalışma kapsamında resmî nikahsız olarak halen birlikte yaşayan muhtaç durumdaki ailelerin nikah masrafları Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak. Valilik Basın Yayın İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sadece imam nikahı bulunan çiftlerin çocuklarının sağlık, eğitim ve diğer medeni haklarını koruyabilmeleri konusunda sıkıntı yaşayabileceği, projenin bu sorunlara çare bulmak amacıyla hayata geçirildiği kaydedildi.

Resmî nikah yaptırmak isteyen dinî nikahlı çiftlerin bu ayın sonuna kadar Şanlıurfa Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulunması gerektiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber