Tüpraş'ın rafinerisinde patlama: 4 işçi öldü

Aliağa İlçesi'ndeki TÜPRAŞ Rafinerisi'nde bakım çalışması yapılırken, ilk belirlemelere göre basınç nedeniyle meydana gelen patlamada 4 kişi öldü, 2 kişi de ağır yaralandı. Aliağa Kaymakamı patlamayla ilgili son bilgileri paylaştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2017 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tüpraş'ın rafinerisinde patlama: 4 işçi öldü

Tüpraş İzmir Rafinerisi'ndeki patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Tüpraş'ın Aliağa ilçesindeki İzmir Rafinerisi'nde sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Ekiplerin güvenli bölgede bekletildiği belirtildi.

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir kullanılmayan bir nafta tankının son kontrolleri yapılırken patlamanın meydana geldiğini ifade etti.

Yılmaz, "Bakımdaki kazanda gaz sıkışmasından kaynaklı bir patlama. Olayda 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. İş kazası, dışarıdan bir müdahale, saldırı yok." dedi.

- Tüpraş'tan açıklama

Tüpraş'tan yapılan açıklamada da saat 09.25'te İzmir Rafinerisi ürün tankında bakım çalışmaları sırasında patlama meydana geldiği belirtilerek, rafineri teknik ekiplerinin olaya müdahale ettiği, gelişmelere ilişkin kamuoyunun bilgilendirileceği ka

Açıklamada, "Yapılan tüm müdahalelere rağmen yüklenici firma çalışanlarımız Kemal Şaşmazer, Yusuf Kepenek, Mehmet Karademir ve Mehmet Dere hayatını kaybetmiş, yaralı Halil İbrahim Kavlak'ın ise tedavisine devam edilmektedir." ifadesi kullanıldı

İTFAİYE ÖZEL KİMYASALLARLA MÜDAHALE EDİYOR

"Bölgedeki itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına devam ediyor. Hem TÜPRAŞ içerisindeki diğer ünitelere hem de diğer tanklara sıçramaması için çok sayıda itfaiye ekibi de bölgeye sevk edildi. Bu ekipler yangını söndürmek için özel, kimyasal maddeler karıştırılmış sular kullanıyor. Yangının sürdüğü bölge geniş bir alanda giriş çıkışlara kapatıldı, bölgedeki yol da trafiğe kapalı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber