Unvanla uyumlu olmayan göreve dair mahkeme kararı

657 sayılı Kanuna tabi olarak çalışan memurların en önemli sorunlarından birisinin görev tanımı olduğunu daha önceki dosyalarda ele almış ve "Memura, unvanla uyumlu olmayan görev verilmesi halinde, ne yapabilir?" başlığı altında konu ele alınmıştı. Bu dosya sonrasında, 2 Şubat tarihinde, bir Arama ve Kurtarma Teknisyeninin mahkeme kararı elimize ulaşmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Nisan 2007 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuda hak aramak bazen oldukça meşakkatlidir. Bu haberimizde ele alacağımız mahkeme kararı da, bu türdendir.

Ankara Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğünde Arama ve Kurtarma Teknisyeni olarak görev bir memura kurumu tarafından yardımcı hizmetler sınıfı personeline verilmesi gereken bir görev verilmiş, ancak bu görev, memur tarafından yerine getirilmemiştir.

Bunun üzerine memura 657 sayılı Kanunun disiplin hükümleri uygulanarak en ağır cezalardan birisi olan kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmiştir.

Memur, hakkında verilen bu ağır cezanın iptal için dava açmış ve dava dilekçesinde,
1- Verilen görevin 21.07.2000 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlikleri ve Ekiplerinin Kuruluşu, Görevleri, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelikte yer almadığı,
2- Kendisinin Teknik hizmetler sınıfında olduğu ancak verilen görevin yardımcı hizmetler sınıfındaki bir personel tarafından yürütülmesi gereken işlerden olduğu,
belirtilmiştir.

Ankara 10. İdare mahkemesinin kararı 2005 yılında sonuçlanmış ve verilen cezanın iptaline karar verilmiştir.

Mahkeme kararını okumak için tıklayınız.

Daha önce yayımlanan "Memura, unvanla uyumlu olmayan görev verilmesi halinde, ne yapabilir?" başlıklı dosya için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber