THY saat gibi işliyor...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2007 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Yolları zamanında kalkışta yüzde 83 ile Avrupa genelinde ikinci oldu.

THY zamanında kalkışta Avrupa ikincisi oldu. Geçtiğimiz yıl zamanında kalkış oranı yüzde 83.9 oranında gerçekleşirken, 2007 ilk üç ayında bu oran yüzde 86.7'ye yükseldi.

Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan yazılı açıklamada, THY'nin Avrupa Hava Yolları Birliği'nin (AEA) servis kalitesi değerlendirme kriterlerinden biri olan zamanında kalkış oranının, 2006 yılında 83.9'a olduğu bildirildi.

Açıklamada, THY'nin, 2005 yılında 127 bin 137 olan sefer sayısını yüzde 48.7 artırarak 152 bin 536'ya çıkarmasına rağmen, zamanında kalkış oranını 7 puan daha artırarak büyük bir başarı elde ettiği kaydedildi.

200 YENİ PERSONEL VERİMLİLİĞİ ARTIRDI

Müşteri memnuniyetini doğrudan etkileyen zamanında kalkış oranının alınan önlemler ve planlanan çalışmalar sonucunda yükseldiğine dikkat çekilirken, 2005 yılında yüzde 76.5 olan zamanında kalkış oranının 2006 yılında yüzde 83.9 seviyesine ulaştığı vurgulandı.

THY'nin 2006 yılında zamanında kalkış oranının, AEA ortalaması olan 78.5'in üzerinde olduğuna işaret edilen açıklamada, zamanında kalkış oranının iyileştirilmesi yönünde geliştirilen stratejilerin başında gelen insan faktörüne yapılan yatırımın, 2006 yılında sonuç verdiği ifade edildi.

Yer hizmetlerine alınan 200 yeni personelin katılımı ve verimlilik artışıyla yüzde 83.9 seviyesine yükselen zamanında kalkış oranıyla THY'nin, Avrupalı 10 büyük havayolu arasında ikinci sıraya yerleştiği açıklandı.

THY'nin zamanında kalkış oranında geçtiğimiz yıl elde edilen başarılı performansın 2007 yılında da devam ettiği belirtilen açıklamada, bu yılın ilk üç ayında yapılan uçuşlarda zamanında kalkış oranının yüzde 86.7 olarak gerçekleştiği bildirildi.

ERKEN KAPI KAPATMA GECİKMEYİ ÖNLEDİ

Emniyetli ve zamanında kalkış hedefine ulaşmak için ilk uygulama olarak, 16 Ocak 2006 tarihinden itibaren uçuşlarda 5 dakika erken kapı kapatma hedefinin konulduğu hatırlatılan açıklamada, planlanan kalkış saatinden 5 dakika önce kapı kapatma uygulamasının İstanbul'da yüzde 50, diğer istasyonlarda ise yüzde 90 başarıya ulaştığı kaydedildi.

Öte yandan bir ağ taşıyıcısı durumundaki THY'nin, önemli oranda bağlantılı yolcu taşıdığının altı çizilen açıklamada, transfer noktası olan İstanbul'da transit yolcu ve bagaj kaynaklı tehirlerin minimize edilmesi amacıyla iç hatlardan İstanbul'a yoğun transit yolcu taşıyan uçuşlarda 10 dakika erken kapı kapatma hedefinin uygulandığı belirtildi.

Açıklamada, bu uygulama sayesinde de yurtiçinden gelip yurtdışına ya da diğer yurtiçi noktalara transit olarak geçen yolcuların İstanbul'a zamanında ulaştığı ve gecikmeye neden olmadan uçuşlarına devam ettiği ifade edildi.

THY'nin zamanında kalkış oranının iyileştirilmesi için geçen yıl uygulanan, dar gövdeli uçaklarda (B737 Serisi ve A320 Serisi) geçerli olmak üzere "gecikmeli gelen uçuşlarda" uçağın yeniden uçuşa hazırlanma sürecinin İstanbul İstasyonu için 45 dakika, diğer yurtiçi istasyonlar için 35 dakika, yurtdışı istasyonlar için ise 45 dakika olarak uygulanmaya başlandığı kaydedildi.

Açıklamada, toplam tehirlerin yüzde 70'lik bölümünü oluşturan ve havayolu şirketi dışındaki güvenlik, hava şartları gibi nedenlerden oluşan tehirler için de Türk Hava Yolları'nın gerekli tedbirleri alarak yolcularının mağduriyetini gidermeye çalıştığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber