FETÖ tanığı: Cezaevinde cebime not sıkıştırdı

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) personellerine ilişkin soruşturma sebebiyle haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 42 sanığın davasına devam edildi. Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu. "Cebime gizli not sıkıştırdı"

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2017 20:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ tanığı: Cezaevinde cebime not sıkıştırdı

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) personellerine ilişkin soruşturma sebebiyle haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 42 sanığın davasına devam edildi. Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu.

"Cebime gizli not sıkıştırdı"

FETÖ/PDY mahrem imamı olduğu iddiasıyla hapis cezası alan ve etkin pişmanlıktan yararlanan tutuklu tanık Oktay Adana, cezaevinde olan sanık Onur K. ile koğuşlarının aynı koridorda olduğunu ve duruşmaya 1 ay kala Onur K.'nın kendisiyle görüşmek istediğini anlatarak, "Biz Onur K. ile aynı koridorda farklı koğuşlarda kalıyoruz. Davaya 1 ay kala cezaevi kapalı görüş esnasında benimle görüşmek istedi. Davada kendisine yardımcı olmamı istedi. Cebime gizli not iliştirirken yakalandı. Ben pusulayı okuyamadan cezaevi personelleri kağıda el koydu. Olay savcılığa götürüldü. Ben zaten kendisine sadece doğruları söyleyeceğimi iletmiştim" ifadelerini kullandı.

"Arkadaşım rakı masasından kalkmaz"

Duruşmaya savunma sanığı olarak katılan Serap A. ise tutuksuz sanıklardan İsmail T. ile ilgili yaptığı savunmada fazla alkol kullandığını ve FETÖ ile bağlantısı olamayacağını belirterek, "Kendisini uzun zamandır tanırım. Telefoncu dükkanımız var. Part time yanımızda çalışıyordu. Kendisinin bekar olması, gece hayatını tetikliyordu. Kredi ve kredi kartı borçlarından icralık olduğunu biliyorum. Çünkü sürekli dışarıda takılıyordu. Arkadaşım rakı masasından kalkmaz. Arkadaşları da genellikle bayandır. Böyle bir insandan FETÖ'cü olabileceğini düşünmüyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verirken, duruşmayı dosyadaki eksiklerin giderilmesi için 27 Şubat 2018 tarihine erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber