Sabah Gazetesinde bahar operasyonu

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 21 Nisan 2007 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Nisan'da TMSF tarafından el konulan Sabah Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın istifası istendi. Bu talebe uyan Altaylı'nın veda konuşmasında ?Gazete ve televizyon kuracak param var? dediği ileri sürüldü

Gizli ortaklığın ortaya çıkması üzerine TMSF'nin el koyduğu Sabah Gazetesi'nde Fatih Altaylı Genel Yayın Yönetmenliği görevinden alındı. Altaylı'nın yerine gazetenin eski Genel yayın yönetmeni Ergun Babahan'ın getirilmesi bekleniyor. TMSF'nin 1 Nisan'da el koymasından bu yana yeni atanan yönetimle Fatih Altaylı arasında yaşanan sorunların bir türlü giderilemediği öğrenildi. TMSF tarafından Medya Grup Başkanlığı'na atanan Yavuz Onursal, gazetede yönetim değişikliği yapma yerine eski yönetimle gazetenin çıkmasını sürdürmüştü. Ancak iddialara göre Fatih Altaylı, Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptığı Sabah gazetesini hâlâ Turgay Ciner'inmiş gibi yürütmeye çalıştı. Bunu sadece yönetim tarzı ile değil, gazetedeki yazı ve haberlere de yansıttı. Yazılarında her fırsatta gazetenin TMSF yönetiminin değil, Turgay Ciner'in olduğunu ifade etti. Yine iddialara göre TMSF yönetimi Fatih Altaylı'yı tavrında bir değişiklik yapmaması üzerine uygun bir dille uyardı. Ancak Altaylı'nın tavrında ısrar etmesi üzerine TMSF kararını verdi ve dün öğleden sonra Altaylı'dan istifa etmesi istendi. Altaylı da bu talebe uyarak istifasını TMSF yönetimine sundu.

GÖREV ERGUN BABAHAN'A

Daha sonra gazetenin yazıişleri çalışanlarına hitaben bir veda konuşması yapan Fatih Altaylı, bazı kişilerin kendisinin görevden alınması için Ankara'da kulis yaptığını ileri sürdü. Altaylı'nın ayrıca ?Ömrüm boyunca yetecek kadar param var. Zaten bu işi para için yapmıyorum. İstesem gazete ve televizyon kuracak param da var? dediği iddia edildi. TMSF'nin Fatih Altaylı'dan boşalan Genel Yayın Yönetmenliği görevini Ergun Babahan'a vermesi bekleniyor. Babahan, Fatih Altaylı'dan önce uzun süre gazetenin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütmüştü. Bu arada dün yaşanan gelişmelerden sonra gazetedeki bazı isimlerin de Altaylı'nın ardından istifa edebileceği ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber