Yoksul vatandaşlara özel ?ekmekkart' yolda

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Mayıs 2007 07:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek aracılığıyla yoksullara özel ?ekmekkart? çıkartıyor. İstanbul Belediyesi'nin iştiraki İstanbul Belediyeleri Bilgi-İşlem Sanayi ve Ticaret A.Ş.(BELBİM) tarafından gerçekleştirilecek projeye göre, kartlar temassız akıllı kart teknolojisiyle çalışacak. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Halk Ekmek büfelerinde kullanılabilecek ?ekmekkart'ı olan, bu kartla herhangi bir ücret ödemeden günde 4 ekmek alabilecek. Günlük 2 milyon adet üretim kapasitesi olan İstanbul Halk Ekmek büfelerinde projeye ilişkin altyapı çalışmaları devam ediyor.

HEDEF 3 BİN NOKTA

Söz konusu projenin yazılımını gerçekleştiren Planet'in Genel Müdürü Alpay Sidal, ?Bu proje ile İstanbul Halk Ekmek Fabrikası günde kaç ekmeği bedava olarak verdiğini net olarak görecek ve ona göre üretimini yapacak. Kötü niyetli kullanım da engellenecek. Bir kişi kartın geçtiği herhangi bir büfeden günde sadece 4 ekmek alacak, beşincisinde kart onay vermeyecek. Yazılımı yaptık,

şu anda onay bekliyor. Bizim bildiğimiz ilk etapta 600 noktada uygulama

başlayacak. Daha sonra bu sayı 3 bine ulaşacak? dedi. Söz konusu kartları çalıştıracak POS cihazlarının değerinin yaklaşık 220 euro olacağını da dile getiren Sidal, makinelerin telefon hattına ihtiyaç duymadan çalışır olarak dizayn edildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber