45 milyon sosyal medya hesabına Emniyet'ten takip

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı kapılarını Hürriyet'e açtı. Siber birimde 2.700 personel, 45 milyon kişinin en az bir sosyal medya platformu kullandığı Türkiye'de, sanal ortamda işlenen suçları takip ediyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Haziran 2018 06:20, Son Güncelleme : 15 Haziran 2018 08:06
45 milyon sosyal medya hesabına Emniyet'ten takip

SİBER ORDU

Siber Suçlarla Daire Başkanlığı, 1997 yılında Bilgi İşlem Daire Başkanlığı altında "bilgisayar suçları" olarak faaliyete geçti. Daha sonra KOM Daire Başkanlığı bünyesinde Bilişim Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü olarak devam etti. 2013'te de Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı oldu. Birim 76 ilde faaliyet gösteriyor. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı merkezinde 562 bilişim, materyal inceleme konusunda uzman çalışırken, Türkiye genelinde ise toplamda 2 bin 700 siber personeli görev yapıyor.

HAFTADA 20 BİN İNCELEME

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre: Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Erdal Çetinkaya, materyal incelemesinde dünya birincisi olduklarını belirterek, "15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından 1.5 milyon materyal incelenmesi için bize geldi. Bunların içinde terör örgütü FETÖ'nün kriptolu haberleşme ağı ByLock ve Eagle yazışmaları da var. 800 bine yakın materyal inceleyerek gerekli birimlere raporlarını ilettik. Yılbaşına kadar 800 bine yakın materyal daha incelemeyi hedefliyoruz. Haftalık 20 bin materyal incelemesi yapıyoruz, haftalık 10 bin materyal ise incelenmesi için bize geliyor" dedi.

ÜÇ AŞAMALI MÜDAHALE

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Önleme Şube Müdürü Kürşad Başaran Başoğlu, siber suçlarla 3 aşamalı mücadele ettiklerini belirterek şu bilgileri verdi: "Birincisi suçun işlenmeden önlenmesi (kurum, şirket, devlet dairelerine yönelik siber saldırıyı önceden tespit), ikincisi suç işlendiği sırada müdahale ederek sonlandırılması, üçüncüsü ise suç işlendiğinde verileri toplayıp soruşturma dosyası hazırlanması. Burada ortam sanal olsa da suç gerçekliği var. Normal hayatta, yüz yüze görüşmelerde nasıl bir kişiye hakaret edip, iftira atıp, rencide edemiyorsan sosyal ortamda da bunu yapamazsın."

Haberin devamını okumak için Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber