Meclis'te 4 Haziran'a kadar 'fazla mesai'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2007 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti'nin, Meclis'in 4 Haziran'a kadar çalışma saatlerinin ve gündeminin belirlenmesine ilişkin grup önerisi kabul edildi. Buna göre Genel Kurul, yarından itibaren 4 Haziran'a kadar 11.00-24.00 saatleri arasında çalışacak.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, grup önerisi lehinde yaptığı konuşmada, toplumu yakından ilgilendiren düzenlemeleri gündemin ön sıralarına aldıklarını ifade ederek, toplumun beklediği yasaları çıkarmanın Meclis'in görevi olduğunu söyledi.

Önerinin aleyhinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol ise önerilen çalışma saatleriyle milletvekillerinin kişilik haklarının zedelendiğini savundu.

Anadol, 23 Nisan 1920'den beri olmayan, afet zamanında bile belirlenmeyen bir çalışma süresinin Meclis'e dayatıldığını iddia etti.

Milletvekili aday listelerinin 4 Haziran'da açıklanacağını anımsatan Anadol, Meclis'in 3 Hazirana kadar çalıştırılacak olmasının milletvekillerine hakaret olduğunu söyledi.

Gündemde öne alınan tasarılar

Genel Kurul'da kabul edilen öneriye göre, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı, işçi sendikası ve konfederasyonlarının zorunlu organlarına seçilebilmek için gerekli olan en az 10 yıl çalışma şartını kaldıran kanun tasarısı, Uluslararası çocuk kaçırmanın hukuki veçhelerine dair kanun tasarısı, Sağlık Bakanlığı'nın teşkilat vegörevleri hakkında kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, yeni üniversitelere rektör atamasını düzenleyen yasateklifi, Jeotermal ve doğal mineralli su kaynaklarının etkin şekilde aranması, araştırılması, üretilmesini düzenleyen kanun teklifi, Sigortacılık Kanunu Tasarısı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hakkında Kanun Tasarısı, Milli Arşiv Kanunu Tasarısı, Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Kanun Tasarısı, Uyuşmazlık Mahkemesinin Kuruluş ve işleyişi Hakkında değişiklik yapan kanun tasarısı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısı gündemin ön sırasına alındı.

Jeotermal ve doğal mineralli su kaynaklarının etkin şekilde aranması, araştırılması, üretilmesini düzenleyen kanun teklifi, Sigortacılık Kanunu Tasarısı, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hakkında KanunT asarısı, Milli Arşiv Kanunu Tasarısı, Genel Kurul'da "temel kanun"olarak görüşülecek.

Bugün saat 24.00'e kadar mesai yapacak olan Genel Kurul, yarından itibaren 3 Haziran dahil 11.00-24.00 saatleri arasında çalışacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber