ÖSS ve OKS için erken tatil

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Mayıs 2007 07:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı, ÖSS ve OKS sınavına girecek öğrencilerin heyecanını gidermek için erken tatil kararı aldıklarını söyledi..

Haberi Dinle

Ortaöğretim Kurumları Sınavı'na (OKS) girecek ilköğretim 8'inci sınıf öğrencileri iki hafta, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek lise son sınıf öğrencileri ise sınavdan bir hafta önce tatile girecek. 5'inci Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Yarışması açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS ve OKS'ye girecek öğrencilerin stres ve heyecanlarını gidermeleri için tatile erken çıkacakları müjdesini verdi.

OKS 10 HAZİRAN'DA

824 bin öğrencinin gireceği OKS 10 Haziran'da yapılacak. Sınava girecek son sınıf öğrencileri 1 Haziran'dan sınav gününe dek tatil yapacak. Çelik ilköğretim son sınıf öğrencilerinin dersleri veya sınavları varsa OKS bittikten sonra okula gideceklerini söyledi. Bakanlık'ın aldığı karar en çok ÖSS'ye girecek yaklaşık 800 bin lise son sınıf öğrencisini memnun edecek. 17 Haziran'da yapılacak ÖSS için lise son sınıf öğrencileri 8 Haziran'dan sonra tatil olacak. Üniversite sınavına hazırlanmak için rapor alıp okulları boşaltan öğrenciler bir haftalık tatil nedeniyle devamsızlık sorunu yaşamayacak. İlk ve ortaöğretim okulları 19 Haziran'da kapanacak. Öğrenciler karnelerini bu tarihte alacak. Bakan Çelik, okulların küresel ısınma nedeniyle erken tatil edilip edilmeyeceği yönündeki sorulara tepki gösterdi. Çelik, "Çok soğukta okulları tatil edeceksek, Sibirya'da okul açılmaması gerek. Çok sıcakta okulları tatil edeceksek Afrika ülkelerinde okulların açılmaması lazım. İklim bizi yönlendirmeyecek. Biz şartlara kendimizi uyduracağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber