TÜİK'ten nüfus kayıt sistemine yönelik afişli uyarı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adresi Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi için vatandaşlardan, Haziran sonuna kadar muhtarlıklardaki listelerden veya TÜİK'in internet sayfasından, ikamet adreslerinin doğruluğunu kontrol etmelerini istedi.

Bu arada konuya dikkat çekilmek üzere, TÜİK tarafından ''Geleceğinize Kayıtsız Kalmayın...'' başlığı ile duyuru afişleri hazırlandı.

Afişlerde vatandaşlardan adrese dayalı nüfus kayıt sistemine kaydolmaları istenerek, resmi işlemlerde ve kamu hizmetlerinde artık bu sistemde kayıtlı adreslerinin esas alınacağı hatırlatıldı.

Bunun aynı zamanda bir vatandaşlık görevi olduğu da vurgulanan duyuru afişlerinde, ''Yeni sistemin dışında kalmayın, geleceğin e-Türkiye'sinde yerinizi alın'' mesajı verildi.

TÜİK BAŞKANI DEMİR

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı Ömer Demir, konuya ilişkin değerlendirmesinde, yeni ve güncel halleri ile Ulusal Adres Veritababına işlenen bütün ikamet adreslerinin ziyaret edilerek, hanelerde yaşayan kişilerin tespit edildiğini ve TC kimlik numarasına göre ikamet adresleri ile eşleştirildiğini bildirdi.

Eşleştirme sonucunda oluşan ikamet adreslerinin yer aldığı listelerin (www.tuik.gov.tr) internet adresinde ve muhtarlıklarda askıya çıkartıldığını belirten Demir, şu bilgileri verdi:

''Bundan sonra kamu hizmetlerinde ve resmi işlemlerde kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtları esas alınacağından, bu listelerde yer alan ikamet adreslerinin kişiler tarafından kontrol edilmesi, varsa eksiklik veya hataların muhtarlık veya ilgili kayıt bürolarına bildirilmesi büyük önem taşımaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber