Bir genç kadının tüyler ürperten dramı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü (SHÇEK) İl Müdürlüğü, 13 yaşında imam nikahıyla birlikte yaşamaya zorlanan ve önce "çocuk yapamadığı" gerekçesiyle şiddete maruz kalan, ardından kızı olunca da baba evine gönderilen, daha sonra 70 yaşındaki adamla evlendirildiği dönemde tecavüze uğrayan ve doğurduğu oğluna bakamayan genç kadına sahip çıktı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 13 yaşında imam nikahıyla birlikte yaşamaya zorlanan F.E. (28), yaklaşık 3 yıl süren bu dönemde, önce "çocuk yapamadığı" gerekçesiyle aile içi şiddete maruz kaldı. Bir kızı olan genç kadın, daha sonra da baba evine gönderildi. Daha sonra resmi nikahı olmadan yaşadığı kişi, kızını da alarak başka bir şehre taşındı.

Genç kadın, yaklaşık iki yıl önce de bu kez aynı şekilde 70 yaşındaki bir kişiyle evlendirildi. Bu dönemde tecavüze uğradı ve hamile kaldı.

Çocuğu doğduğunda da terk edilince yeniden baba evine döndü.

Babası, çöplerden topladığı malzemeleri satarak geçinen ve annesi de ev kadını olan genç kadın, psikolojik sorunları başladı. Aile ve genç kadının durumu Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Mersin İl Müdürlüğüne bildirildi.

SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen, yaptığı araştırma sonunda, genç kadına sahip çıktı ve Nihat Sözmen Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi'ne kaldırılmasını sağladı.

BAKIM VE ÇOCUĞUN DURUMU

Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başından iki evlilik geçen ve yaşadıkları olaylar nedeniyle kronik psikoz hastalığına yakalanan genç anneye sahip çıkarak, görevlerini yerine getirdiklerini söyledi.

Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Sarı ile genç kadının kaldığı eve gidip, ambulansla önce hastaneye götürüp tedavi ettirdikleri kadını, ardından Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirdiklerini belirten Gülşen, "Genç kadını devlet himayesine aldı. Artık bütün tedavisi bizim kontrolümüzde yapılacak. Genç kadının 11 aylık oğluna ailesinin bakması halinde, ayda 170 YTL yardımda bulunulacak. Aksi durumda çocuğu da kontrolümüz altına alacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber