Meteoroloji bu illere yağış uyarısında bulundu-Haritalı

Yağışların; bu akşam ilk saatlerde Uşak çevreleri ile Kütahya'nın güney, Afyonkarahisar'ın batı, Manisa'nın doğu ve Denizli'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Yerel dolu yağışı, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ağustos 2018 06:30, Son Güncelleme : 05 Ağustos 2018 06:25
Meteoroloji bu illere yağış uyarısında bulundu-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Antalya, Osmaniye, Eskişehir, Trabzon, Rize, Artvin çevreleri ile Hatay'ın kuzeyi ve Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ilk saatlerde Uşak çevreleri ile Kütahya'nın güney, Afyonkarahisar'ın batı, Manisa'nın doğu ve Denizli'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı ve Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuvvetli(30-50 km/sa.) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bu akşam ilk saatlerde Uşak çevreleri ile Kütahya'nın güney, Afyonkarahisar'ın batı, Manisa'nın doğu ve Denizli'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Yerel dolu yağışı, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinde Kırklareli kıyı kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa.) olarak esmesi bekleniyor.

EDIRNE 19°C, 34°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

ISTANBUL 24°C, 33°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

KOCAELI 21°C, 32°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

TEKİRDAĞ 22°C, 30°C

Parçalı yer yer çok bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde İç Ege ile İzmir ve Aydın çevreleri, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra İç Ege'nin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam ilk saatlerde Uşak çevreleri ile Kütahya'nın güney, Afyonkarahisar'ın batı, Manisa'nın doğu ve Denizli'nin kuzey kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor. Rüzgarın; Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa.) olarak esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR 17°C, 31°C

Parçalı bulutlu yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların; bu akşam ilk saatlerde batı ilçelerde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

DENIZLI 23°C, 33°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Pazar) öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların; bu akşam ilk saatlerde kuzey ilçelerde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

IZMIR 26°C, 35°C

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MUGLA 21°C, 33°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

AKDENİZ

Parçalı az bulutlu, yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile Antalya çevreleri ve Hatay'ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 25°C, 34°C

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam ve yarın (Pazar) sabah saatlerinden sonra kuzey kesimleri çok bulutlu ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 26°C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden sonra çok bulutlu ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA 17°C, 31°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSIN 28°C, 33°C

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam ve yarın (Pazar) sabah saatlerinden sonra iç kesimleri çok bulutlu ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 18°C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKISEHIR 17°C, 32°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KAYSERI 15°C, 31°C

Parçalı ve az bulutlu

KONYA 21°C, 32°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 15°C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU 13°C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu

SINOP 23°C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK 19°C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı doğusu yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORDU 21°C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu

RIZE 23°C, 29°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN 22°C, 32°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON 22°C, 29°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AGRI 15°C, 32°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, bu gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 11°C, 28°C

Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

MALATYA 21°C, 36°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN 14°C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, kuzeyinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR 23°C, 39°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZIANTEP 23°C, 36°C

Az bulutlu ve açık

MARDIN 25°C, 36°C

Az bulutlu ve açık

SANLIURFA 28°C, 40°C

Az bulutlu ve açık

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber