Ak Parti, af konusunda acele edilmesi taraftarı değil

AK Parti'li kurmaylar MHP'nin sunmuş olduğu bazı suçlara ait cezaların indirilmesine ilişkin kapsamının daraltılması yönünde değerlendirmelerde bulundu

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 04 Ekim 2018 10:25, Son Güncelleme : 04 Ekim 2018 10:46
Ak Parti, af konusunda acele edilmesi taraftarı değil

AK Parti kurmayları MHP'nin meclise sunmuş olduğu bazı suçlara ait cezaların infazının indirilmesine ilişkin teklifi değerlendirdi.

Kurmaylar ceza indirim kapsamının daraltılması yönünde değerlendirmelerde bulundu.

KAPSAM DARALACAK

Ceza indiriminin kapsamının devlete yönelik tehlike içermeyen suçlarla sınırlandırılması ve bazı diğer suçlarla ilgili indirimin ise tek tek dosyalar üzerinden yapılmasına yönelik bir formül üzerinde çalışma yapıldığı öğrenildi. AK Parti hukukçularının yaptığı çalışmada, MHP'nin teklifinin 'devlete karşı işlenen bazı ekonomik suçlar ile tehlike içermeyen suçlara ilişkin cezalarda yapılacak indirimle' sınırlandırılması öngörülüyor. AK Parti'nin önceki gün yapılan MYK toplantısında da, ceza indirimine ilişkin teklif konusunda acele edilmemesi gerektiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kurmaylarına, ceza indirimi konusunda 'Bizim ceza sistemimizde yeterince indirim var zaten. Yeni bir indirime gerek olmadığı düşüncesindeyim" dediği öğrenildi.

Yücel KAYAOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber