Sınavlar ve seçim gününde gürültüye sınır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2007 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çevre ve Orman Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS) ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (ÖSS) yapılacağı günlerde düğün, nişan gibi cemiyet faaliyetlerinde gürültü sınırlaması getirilmesi gerektiğini bildirdi.

Çevre ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, OKS ve ÖSS'de gürültü kirliliğinin önlenmesine ilişkin bir genelge yayınlandığı kaydedildi.

ÖSS ve OKS'nin gençlerin geleceği için büyük önem taşıdığı belirtilen genelgede, sınavların yapılacağı günlerde düğün, nişan gibi cemiyet faaliyetlerinde gürültü sınırlaması getirilmesi istendi.

Genel seçimlerin yapılacağı gün ise seçim çalışmalarının çevre ve insan sağlığını olumsuz yönde etkilememesi için uyarılarda bulunulan genelgede, susturucu gibi ses giderici özellikleri olmayan taşıtların seçim propaganda ve faaliyetlerinde kullanılmaması, korna, hoparlör gibi cihazlarla ayrıca gürültü yapılmaması, motorlu taşıtların çıkardıkları sesin Gürültü Kontrol Yönetmeliğinde verilen sınır değerleri aşmaması gerektiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber