Van'da, Valiye yönelik bombalı saldırıda ölü sayısı beşe yükseldi

Haber Giriş : 02 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Van Valisi Hikmet Tan, yaptığı basın toplantısında düzenlenen bombalı saldırıda beş kişinin hayatını kaybettiğini iki kişinin yaralandığını açıkladı.

Van'da bomba yüklü araç, Vali Hikmet Tan'ın geçiş güzergahı olan Ordu Caddesi Mavi Plaza önünde patladı.

Vali olayda yara almazken, patlamada M. Hanifi Yıldız ve Hüseyin Gülece adlı vatandaşlar ile Veli Coştun adlı kişiler hayatını kaybetti. Olayda yaralanan 24 kişiden ikisinin durumunun da ağır olduğu açıklandı.

Bombalı araç bir belediye işçisine ait

Beş vatandaşın ölümü, 17 kişinin de yaralanmasına yol açan bombalı saldırıda kullanılan 65 AE 276 plakalı KİA marka aracın belediyede çalışan Zülküf Çoban adlı işçiye ait olduğu anlaşıldı.

Aracın yeni sahibi aranıyor

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Zülküf Çoban'ın Emniyet'te verdiği ifadede, aracı bir ay önce başka bir kişiye sattığını ifade ettiği öğrenildi.

Uzaktan kumanda ile patlatıldı

Emniyet yetkilileri, adını açıklamadıkları bu kişinin arandığını bildirdiler. Bu arada, KİA marka otomobile yerleştirilen patlayıcının parça tesirli, uzaktan kumandalı bir bomba olduğu tespit edildi.

Bomba parçaları inceleniyor

Olay yerinden toplanan bomba parçalarının Jandarma Bölge Komutanlığı'na ait Kriminal Laboratuarı'na götürülerek incelenmesine başlandığı öğrenildi. Ayrıca Batman'dan biri şube müdürü ve iki bomba uzmanının helikopterle Van'a gönderildiği belirtildi.

PKK: "Saldırıyı kınıyoruz"

Van valisine karşı yapılan bombalı saldırıya bir kınama da PKK/Kongra-Gel'den geldi. Örgüt, yaptığı açıklamada "Van saldırısının bizimle ilgisi yok, saldırıyı kınıyoruz" dedi.

Patlama saat 9:15'te meydana geldi

Vali Tan, olay sonrasında CNN TÜRK televizyonuna yaptığı açıklamada, patlamanın saat 9:15 civarında makamına giderken meydana geldiğini söyledi.

Tan, büyük bir patlama duyduğunu, Mercedes marka makam aracının arka ve ön camlarının patladığını, kaportanın delindiğini kaydetti.

Vali, olayda koruma görevlisi ve şoförünün yara almadan kurtulduğunu da belirtti.

Şüpheli paketten ayakkabı çıktı

Patlamanın ardından olay yerinde bulunan ikinci şüpheli paketin ''Kortex'' ile patlatılması sonucu içerisinde patlayıcının bulunmadığı anlaşıldı. Şüpheli paketten bir çift ayakkabı çıktı.

Saldırıda PKK şüphesi

Emniyet Sözcüsü Ramazan Er, düzenlediği haftalık basın toplantısında ölü sayısını bir, yaralı sayısını da 17 olarak açıklamıştı. Er, Van Valisi Hikmet Tan'a yönelik bombalı saldırının PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğini değerlendirdiklerini söyledi.

Erdoğan: "Saldırının neticesi hiç iyi olmamıştır"

Başbakan Erdoğan, Van Valisi Hikmet Tan'a yapılan bombalı saldırıyla ilgili olarak, ''maalesef neticesi hiç iyi olmamıştır'' dedi.

Aksu, saldırıyı nefret ve lanetle kınadı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Van Valisi'nin konvoyuna yönelik saldırıyı nefret ve lanetle kınadığını söyledi.

Aksu, "barış ve huzur ortamı devam edecektir. Bunu bozmaya hiçbir gücün gücü yetmeyecektir'' dedi.

DEP'liler de saldırıyı kınadı

Kısa süre önce cezaevinden tahliye edilen eski DEP milletvekilleri Hikmet Tan'ın konvoyuna düzenlenen saldırıyı kınadı.

Yazılı basın açıklaması yapan eski milletvekilleri Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak "saldırı kimden gelmiş olursa olsun kınıyoruz" ifadesini kullandı.

Saldırıyı büyük bir üzüntü ile öğrendiklerini söyleyen eski DEP milletvekilleri, "vali ve yaralılara geçmiş olsun" diyerek olayda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Abdullah Gül: "Türkiye, hiçbir zaman teröre müsaade etmeyecektir"

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Lübnan'a hareketinden önce, yaptığı açıklamada "terör örgütü içinde bir panik var. Bu da onların nasıl bir durum içinde olduklarını gösteriyor. Ancak Türkiye hiçbir zaman teröre müsaade etmeyecektir" dedi.

CNNTURK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber