Türk Eğitim Sen: Öğretim yılı sonunda MEB sınıfta kaldı

Haber Giriş : 14 Haziran 2007 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, eğitim sisteminin sorunlarının 2006-2007 eğitim öğretim yılında da artarak devam ettiğini belirtti. Özcan, ?Hükümet ve Bakanlık sınıfta kaldı? dedi.

Özcan yazılı açıklamasında, eğitim öğretim yılının değerlendirmesini yaptı, hükümeti ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı eleştirdi. Eğitimde yaşanan sıkıntıların 2006-2007 döneminde daha da katmerleştiğini savunan Özcan, eğitime yeterli kaynak ayrılmamasından fırsat eşitsizliğine, okullarda yaşanan şiddetten sınav sistemine, öğretmen açığından meslek liselerine ve katsayı adaletsizliğine kadar eğitim sisteminin çok tartışılan sorunlarından bahsetti. Özcan, bakanlığın ve hükümetin bu öğretim yılında da sınıfta kaldığını belirtti. Özcan, şöyle dedi:

?Türkiye'de okul, derslik ve öğretmen açığı hala büyük bir handikaptır. Üstelik okullarda ders-araç gereç donanımı sağlanamamış, taşımalı eğitim ve birleştirilmiş sınıf uygulaması devam etmektedir. Eğitime ayrılan pay hala OECD ülkelerinin çok altındadır. Mevcut kaynak, eğitimin temel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzaktır. Öğretmen açığını giderebilmek için ise Bakanlık sözleşmeli öğretmen alımı yapmaktadır. Ancak bu uygulama sözleşmeli köleler oluşturmaktan öteye gitmemiştir. Hiçbir güvencesi olmayan, komik ücretlerle çalışan sözleşmeli öğretmenler, hak gaspı yaşamaktadır. Bu nedenle sözleşmeli öğretmenler kadroya geçirilmeli ve sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına son verilmelidir.?

ÖSS BÜYÜK ENGEL

Türk Eğitim-Sen Başkanı Özcan, katsayı adaletsizliğine vurgu yaptığı açıklamasında yaklaşan ÖSS'ye girecek öğrencilere başarılar diledi. Özcan, sınav sistemini şöyle eleştirdi:

?Eğitim sistemimiz her yeri oynayan bir yapıya dönüşmüştür. Öyle ki bu oynak yapı, üniversitelere öğrenci yetiştiremememize, okullarımızın dünya ülkeleri arasında son sıralarda yer almasına neden olmaktadır. ÖSS, öğrencilerin önünde büyük bir engeldir. Her yıl sınav heyecanı yaşayan öğrencilerimiz, üniversiteli olabilmek için birbiriyle kıyasıya yarışmaktadır. Bu yarışta meslek liseleri ne yazık ki mağdur taraf olmaktadır. Katsayı adaletsizliğini bir türlü gideremeyen Bakanlık, meslek lisesi öğrencilerinin umudunu kırmaktadır.?

NOTLARI ZAYIF ÖĞRENCİLERE HOŞGÖRÜLÜ OLUN

Özcan, karne heyecanı yaşayan öğrencilerin ailelerine de uyarıda bulundu. Öğrenciler için karne döneminin bir ?sendrom? haline geldiğini kaydeden Özcan, kırık notlar nedeniyle evden kaçan hatta intihara kalkışan öğrenciler bulunduğunu hatırlatarak, velilerden çocuklarına karşı daha anlayışlı olmalarını istedi. Türk Eğitim-Sen Başkanı Özcan şöyle dedi:

?Karnesi zayıf olan çocuklara savaş ilan etmek, onları arkadaşlarıyla kıyaslamak, sözle ya da fiziksel olarak rencide etmek yerine, onlarla diyalog kurmaya çalışmalı, karnedeki zayıf notların nedenlerini araştırmalıyız. Karne dünyanın sonu değildir. Karnesi zayıf çocukları başarısız olarak ilan ederek, onları hayata küstürmenin, kriz oluşturmanın hiçbir faydası olmayacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber