Sınav öncesi ne YAPMAMALI?

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pınarbaşı, üniversite adaylarının ÖSS öncesinde kaçınmaları gereken davranışları anlattı.

ÖSYM Sivas Sınav Merkezi Yöneticisi Prof. Dr. Ergün Pınarbaşı, üniversite adaylarının, ÖSS öncesinde hüzün verici müzikleri dinlemekten, üzücü haberleri izlemekten kaçınmaları gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Pınarbaşı, yazılı açıklamasında, ÖSS'ye girecek adayların moralinin üst seviyede tutulması gerektiğini ifade etti.

Bu konuda ailelere önemli görevler düştüğünü belirten Prof. Dr. Pınarbaşı, ''Adaylarımızın stresten uzak, rahat bir sınav geçirmeleri için ailelere ve vatandaşlara da büyük sorumluluklar düşmektedir'' dedi.

Adayları sınav öncesinde hüzün verici müzikleri dinlemekten, üzücü haberleri ve televizyon programlarını izlemekten kaçınmaları konusunda uyaran Prof. Dr. Pınarbaşı, ailelerinin de bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Pınarbaşı, özellikle sınav sabahı bu tür yayınların dinletilmemesi ve izletilmemesi, bu tür televizyon programlarından adayların uzak tutulması gerektiğini bildirdi.

ADAYLARIN SINAV ÖNCESİ BESLENMESİ

Adayların beslenmelerinin de çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Pınarbaşı, ailelere şu önerilerde bulundu:

''Adaylarımızın sınavdan önceki 2-3 gün içerisinde dışarıda yemek yememelerini sağlayınız. Sınav sabahı adayların mutlaka dengeli bir kahvaltı yapmalarını sağlayınız. Sınava girerken mutlaka yanlarında kapalı şişelerde su bulundurmalarını sağlayınız. Onlara moral vererek, onlarla konuşarak sınav salonuna getiriniz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber