Yurttan ÖSS manzaraları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2007 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da sınav heyecanıyla yanlış okula giden öğrenci, polislerin yardımıyla Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) gireceği okula yetiştirildi.

Anne ve babaların, geç kalma riskini ortadan kaldırmak için çocuklarını sınava girecekleri okula yaklaşık 1-1,5 saat önceden götürdükleri gözlendi.

Bu arada sınav heyecanıyla yanlış bir okula giden öğrenci, polis ekiplerinin yardımıyla ÖSS'ye gireceği okula yetiştirildi.

Öte yandan Konya'nın en büyük pazarı olan ve çevresinde 10 okulun bulunduğu Muhacir Pazarı, Meram Belediyesi ve Konya Pazarcılar Odasınca alınan ortaklaşa karar gereği bugün açılmadı.

Sınava giren bazı öğrencilerin rahat olduğu gözlenirken, bazıları ÖSS'ye olan tepkilerini dile getirdi.

Girdiği 3. ÖSS sonucunda bir üniversiteye yerleşen öğrenci, "Girdiğim üniversite benim hayatımı değiştirmeye yetmeyecek. Ben bu sınava intikam almak için giriyorum. ÖSS'yi çok saçma buluyorum" dedi.

Öğrenciler sınava girdikten sonra, anneler çocukları için dua etti.

Baba kız aynı salonda sınava girdi

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenek Oktik'in makam şoförü kızıyla aynı salonda sınava girdi.

Muğla'da ÖSS sınavının yapıldığı okullarda yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri sınav salonlarının girişinde yaptıkları aramalarda öğrencilerin sınava cep telefonları, ses kayıt cihazları ve müzik dinleme aletleriyle girmelerine izin vermediler.

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktik'in makam şoförü Mustafa Ekincik, ÖSS'ye kızı Münevver Evren Ekincik ile aynı salonda girdi.

Mustafa Ekincik, Açık Öğretim Fakültesi'nde okuduğunu belirterek, "Bugün sınava 4 çocuğum giriyor. Ben ise kızım Münevver ile aynı sınıfta giriyorum. Amacım çocuklarıma moral vererek onların sınav stresini yenmelerine yardımcı olmak" dedi.

Münevver Evren Ekincik de babasıyla iki kez ÖSS'ye birlikte girdiklerini belirterek, "Onun da sınava girmesi bize moral veriyor" diye konuştu.

AYAĞINDA ALÇIYLA SINAVA GİRDİ

Muğla Anadolu Lisesi öğrencisi Anıl Yıldırım da ayağı alçılı olarak Muğla Meslek Yüksek Okulunda sınava girdi.

Duvardan atlarken sağ bacağını kırdığını belirten Yıldırım, "Ayağım kırıldığı için alçıya alındı. Sınav salonuna görevlilerin yardımıyla alındım" dedi.

Kayseri'de alışveriş merkezinin klimaları durduruldu

Kayseri'de Öğrenci Seçme Sınavı nedeniyle alışveriş merkezinin havalandırma klimaları polis ekiplerince durduruldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Melikgazi ilçesinde Ali Rıza Özderici İmam Hatip Lisesi'nde ÖSS görevlileri, polise başvurarak yakınlarında bulunan alışveriş merkezinin havalandırma klimalarının motor sesinin öğrencileri rahatsız edebileceğini bildirdiler.

Alışveriş merkezine giden polis ekipleri, klimaların kapatılmasını istedi. Görevliler de polisin bu isteğini kabul ederek klimaları durdurdular.

Öte yandan inşaatlarda makine kullanılarak yapılan çalışmalar da polis ekiplerince önlendi.

ÖSS adaylarının yakınları okul bahçelerinde Kuran okudu

TÜRKİYE'de 81 il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da yapılan ve 1 milyon 640 bin 259 adayın katıldığı ÖSS'ye Bursa'da ilginç görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerde çocuklarını sınav salonlarına getiren veliler, sınav sonuna kadar bekledikleri okul bahçelerinde Kuran-ı Kerim okudu.

Öğrencilerin geleceğini belirleyecek olan sınav öncesi veliler de en az öğrenciler kadar heyecan yaşadı. Trafik ekiplerinin aldığı önlemler sayesinde sınav salonlarına ulaşımda herhangi sıkıntı göremezken adaylar kimlik kontrollerinin yapılması ardından salonlara alındı. Çocuklarına sınavın gerçekleştirileceği okullara kadar getiren veliler ise, sınav sonuna kadar okul bahçesinden ayrıldı.

Öğrencilerin içeride, velililerin ise okul bahçesinde ter döktüğü sınav boyunca bazı veliler ise ellerine aldıkları Kuran-ı Kerim okudu. Sınavın yapıldığı bazı okulların yanlarında yapılan inşaatlardan gelen seslerin öğrencileri rahatsız etmesi üzerine bölgede devriye gezen polisler, sınav bitene kadar okul çevrelerindeki inşaatlardaki çalışmaları durdurdu.

Bursa Valiliği öğrencilerin sınav öncesi rahatsız olmaması için geceyarısından itibaren tüm eğlence yerlerini kapattı.

Antalya'da hayat durdu

BİNLERCE öğrencinin heyecan içinde beklediği Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) için Antalya'da ?hayat durdu.' Sabahın ilk ışıklarıyla sınava girecekleri okulun yolunu tutan öğrencilerin heyecanına, anne ve babaları da ortak oldu.

Sınavın yapıldığı yerlerden biri olan Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu önünde erken saatte toplanan öğrenciler, salonların açılış saatini heyecan içerisinde bekledi. Öğrenciler, saat 08.45'de kapılarını açan okula polis araması ardından alındı. Veliler, zihin açıklığı verdiği düşünülen vişne suyu ve çikolata yedirdikleri çocuklarını, boyunlarına sarılarak sınava uğurladı. Cep telefonu, telsiz gibi iletişim araçlarının yasak olduğunu duyuran polis, su, kalem, silgi, kalemtıraş gibi önemli malzemelerin unutulmaması için öğrencileri uyardı. Kızlı erkekli gruplar halinde polis aramasından geçen gençleri anne ve babaları da uzaktan izledi.

Sınav süresince okul önünde bekleyen velilerin bazıları, evde demledikleri çay ve kahvaltılık malzemeyi çimlerin üzerine açarak ?sınav pikniği' yaptı. Bazı velilerin sınava gönderdikleri çocuklarının ardından Kuran okuması da dikkati çekti. Antalya genelinde, 29 bin 433 öğrenci sınavda ter döktü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber