FETÖ'nün kiralık senatörleri panikte

Teröristbaşı Gülen'in ABD'deki hukuki durumunun, Trump ekibinin önünde olduğu ortaya çıkınca, FETÖ'nün kiralık senatörleri harekete geçti.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Kasım 2018 09:37, Son Güncelleme : 26 Kasım 2018 09:42
FETÖ'nün kiralık senatörleri panikte

FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'de kalma ve yerleşmeye ilişkin hukuki statüsünün, ABD İç Güvenlik Bakanlığı, FBI ve ABD Adalet Bakanlığı'nın masasında olduğunun ortaya çıkmasının ardından ülkedeki FETÖ'cüleri ateş sardı. Çok sayıda FETÖ'cü isim ve kuruluş bu bilgilerin doğru olmadığı yönünde bildiler yayımladılar.

KONGRE'DE BİR İLK OLDU

FETÖ şimdi de kendisine sadık senatörleri devreye soktu. Sosyal medyada açıklamalar yapan satılık senatörler, "Gülen'in iadesi" gündemiyle yaşadıkları paniği gözler önüne serdi. Panik sosyal medyayla da sınırlı kalmadı. ABD Kongresi'nin iki kanadından birisi olan Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi'nin kıdemli üyesi Temsilci Eliot L. Engel, "Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi dolayısıyla Beyaz Saray tarafından Suudi Arabistan üzerinde Türkiye tarafından oluşturulan baskıyı azaltmak için Fetullah Gülen'in iadesinin düşünülmesinin kabul edilemez olduğu" yönünde bir açıklama yaptı. Komite'nin resmi bildirisi niteliğindeki açıklamada, "Fethullah Gülen de ülkemizdeki diğer insanlar gibi kanunun işleyişine tabidir. Türkiye'yi ödüllendirmek için bir pazarlık kozu olarak değerlendirilemez" denildi. Böylece ilk kez Kongre'den Gülen'e ilişkin resmi bir açıklama yapılmış oldu.

ÖRGÜTTEN PARA ALDILAR

Adam Schiff ve Chuck Schumer'ın adı daha önce pek çok kez Türkiye karşıtı faaliyetlerde FETÖ'yle birlikte anıldı. Örgütten 40 bin dolar bağış alan Schummer'in eski danışmanının Reza Zarrab davasını başlatan Savcı Bharara olduğunu AKŞAM ortaya çıkarmıştı.

'İADE' SÖZÜ TUTUŞTURDU

Temsilciler Meclisi Üyesi Adam Schiff ile Senatör Chuck Schumer resmi Twitter adreslerinden açıklamalar yayınlayarak Gülen'inTürkiye'ye kesinlikle iade edilmemesi, Türkiye'yi yatıştırmak için böyles bir girişimin kabul edilmemesi yönünde propaganda yaptılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber