Öğretmen hatası iki yılına mal oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2007 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halil Şahin

İsmail Göktuğ Boyacı, 2005 yılında girdiği OKS'de puanı yeterli olduğu halde, okuldaki öğretmeni tarafından tercih listesi, başka öğrencininkiyle karıştırılınca, Anadolu Lisesine giremedi. Oğullarının hakkını hukuki yollardan arayan aile mahkemeyi kazanınca Boyacı, sınavdan iki yıl sonra Anadolu Lisesine girebildi.

AA muhabirinin görüştüğü baba İsmet Boyacı, oğlunun 2005 yılında girdiği OKS'den 372 puan aldığını, puanına göre tercih listesini hazırladığını söyledi. Oğlunun, o dönemde öğrenim gördüğü özel ilköğretim okuluna tercih işlemlerinin yapılması için gittiğini anlatan Boyacı, okul müdürünün tercih listesine onay vermesinin ardından işlemlerinin, okulda görevli öğretmen tarafından yapıldığını anlattı.

Boyacı, sınav sonuçlarının belli olmasıyla tercih işlemlerinde bir hata olduğunu fark ederek okula gittiklerini, ancak okul yetkililerinin hata olmadığını ifade etmesi üzerine İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurduklarını söyledi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün talebi üzerine Ankara'dan gelen ve tercih listesinin son halini gösteren faks ile okuldan kendilerine verilen tercih çıktısının aynı olmadığının anlaşıldığını ve yanlışlığın bu şekilde belgelendiğini vurgulayan Boyacı, tercihleri sisteme kaydeden öğretmenin, Göktuğ'un işleminin ardından başka bir öğrencinin tercihlerini İsmail Göktuğ Boyacı adıyla kaydettiğini, sistemin de yapılan en son tercihleri kabul ettiğinin anlaşıldığını bildirdi.

Oğlunun hakkının yendiğini düşünerek, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne başvurduğunu anlatan İsmet Boyacı, Ankara'dan kendisine hatanın, ancak mahkeme yoluyla düzeltilebileceğinin söylenmesi üzerine mahkemeye başvurduklarını kaydetti.

Mahkemenin bu yıl sonuçlandığını dile getiren Boyacı, "Oğlum mahkeme kararıyla iki yıl önce kaybettiği hakkına kavuştu ve Balçova Anadolu Lisesine yerleştirilmesine karar verildi. Hatanın okuldan kaynaklandığı ispatlandı ama okuldan bir kişi bile arayıp özür dilemedi." Balçova Nevvar Salih İşgören Lisesi'nde öğrenimine devam eden Göktuğ ise üniversite yolundaki 2 yılının, okuduğu ilköğretim okulu tarafından harcandığını öne sürdü. OKS sonuçları ve sonrasında yaşadıkları nedeniyle psikolojik tedavi gördüğünü kaydeden Göktuğ Boyacı, şunları söyledi:

"Lise 2. sınıf bu sene bitti, 3. sınıfa geçtim. Ama geç de olsa hak ettiğim okula gideceğim. Aradaki farkları özel derslerle kapatmak istiyorum. Yeni okulumdaki arkadaşlarımın seviyesinden geri kalmamak amacıyla özel dersler alıyorum, daha çok ders çalışıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber