200 yıllık mayadan geleneksel ekmek üretiliyor!

Bursa'da 200 yıllık mayadan geleneksel ekmek üretiliyor. Merkez Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesinde unlu mamüller üzerine işyeri bulunan Hakan Doğan, 2 asırlık mayadan ekmek üretiyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 24 Aralık 2018 22:01, Son Güncelleme : 24 Aralık 2018 22:16
200 yıllık mayadan geleneksel ekmek üretiliyor!

Merkez Osmangazi ilçesi Akpınar Mahallesinde unlu mamüller üzerine işyeri bulunan Hakan Doğan, 2 asırlık mayadan ekmek üretiyor.

Ailesinin 1890'dan beri ekmek üretimi gerçekleştirdiğini ve kullandıkları mayanın da 2 asırlık maya olup, Gümüşhane'nin Çiçekli köyünden getirildiğini belirten Hakan Doğan, "Yaklaşık 130 yıldır ekmek üreten ailenin en küçük ferdiyim. Ailem 1890'da ekmek üretmeye başlamış.

2 ASIRLIK MAYA

Ekmek üretiminde eski usulleri tamamen bilen bir ailede yetiştim. Herkes yeni yeni ekşi mayalı ekmekler yapmaya başlarken, biz de tekrar eskiye, atalarımızın yaptığı ekmeğe geri dönüş yaptık. Bunun için de en eski mayayı araştırıp, Gümüşhane de Çiçekli köyünde bulduk. Yaklaşık 2 asırlık maya. Bu maya ile ekmeklerimizi üretiyoruz. Bu geleneksel ekmeklerde ekşi maya kullanıyoruz ve yaklaşık 24 saat fermente oluyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber