Mardin'de aşiret, Ak parti'ye katıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2007 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Deniz Baykal'ın Mardin'de manevi annesi olarak kabul ettiği Hanım Ağa lakaplı Gazal Durmaz'ın oğlu Hatip Durmaz, 3 bin kişilik aşiretiyle CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçti.

Mardin'in Derik ilçesinde 7 yıla yakın süreden beri CHP ilçe başkanlığını yürüten Hatip Durmaz, çok sayıda sivil toplum örgütü ve üç bine yakın aşiret mensubuyla birlikte partilerinden istifa ederek AK Parti'ye geçti. Duruca Köyü meydanında düzenlenen törende CHP eski ilçe başkanı Hatip Durmaz ve sivil toplum örgütü başkanlarına AK Parti rozetini takan İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, seçim arifesinde partilerini tercih eden üç bine yakın insanla güçlerine güç kattıklarını söyledi.

Annesinin manevi oğlu ve çok sevdiği genel başkanı olan Deniz Baykal'a rağmen AK Parti'ye geçtiklerini söyleyen Hatip Durmaz, "Büyüklerim ve aşiretime mensup insanların AK Parti'nin yaptığı hizmetlerden dolayı AK Parti'ye geçmek istedikleri tercihlerine saygı göstererek partimizden toplu olarak istifa etme kararı aldık. Halka rağmen siyaset yapılmaz. Yıllardır hizmetten mahrum kaldık. AK Parti geldi, köylere de hizmet geldi. Halkım AK Parti deyince ben de aşiretimin bir bireyi olarak AK Parti'ye geçme kararı verdim. Hiçbir beklenti içerisine girmeden halkımın isteği doğrultusunda Metinan, Haman ve Şipan aşiretleriyle sivil toplum örgütü başkanlarıyla birlikte AK Parti'ye geçiş yaptık" dedi.

AK Parti'ye geçerken ideolojisine bakmadıklarını vurgulayan Durmaz, "Bizim için hizmet önemli. Biz burada yolumuz yokken, içecek suyumuz yokken, yiyecek ekmeğimiz yokken ideolojiyi düşünecek halimiz yok.Köylerimiz uzun yıllar aradan sonra ilk defa yol ve su sorunlarına çözüm bularak hizmet getiren bir partinin rozetini takmam beni mutlu etti" diye konuştu.

AK Parti Mardin milletvekili adayı Süleyman Çelebi ise AK Partinin hizmetlerini anlatmaya gerek kalmadığını belirterek yapılan hizmetleri gören herkesin bu partiye koştuğunu söyledi. Törene katılan tek bayan olan milletvekili adayı Gönül Bekin Şahkulubey ise CHP'nin sol parti olduğu şeklindeki söylemlere burada toplanan üç bin kişinin partilerine katılarak en güzel cevabı verdiğini söyleyerek, "Bu manzara beni duygulandırdı. Yıllardan beri CHP hep söylemiyle sosyal bir parti olduğunu söylüyor. Bizler ise icraatlarımızla bunu gerçekleştirdik. Son 5 yıl içerisinde yaptığımız çalışmalarla sizler de bu sosyal farkı anlayıp CHP'den AK Parti'ye geçtiniz" şeklinde konuştu.

Törene katılanlara daha sonra kurulan dev çadırlarda yemek ikramı yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber