Yanlış okula giden memur adayını sınava polis yetiştirdi

Haber Giriş : 11 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir milyon 731 bin 759 kişinin girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk iki oturumu dün 81 il ve Lefkoşa'da yapıldı.

Sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin uygulandığı ilk bölümüne adayların tamamı, ikinci bölümüne ise yalnızca öğretmen adayları katıldı. Genelde sakin geçen sınavların yapıldığı okul bahçelerinde ilginç görüntüler yaşandı.

Karaman'dan babasıyla KPSS'ye gireceği Konya'ya gelen Ayşe Tatlı (24), yanlışlıkla Selçuklu İmam Hatip Lisesi yerine Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne gidince polisi alarma geçirdi. Sınavın başlamasına 5 dakika kala sınav salonuna girmek isteyen Tatlı, görevlilerin uyarısıyla yanlış okula geldiğini öğrenince şaşkına döndü. Panik halinde okulun adresini öğrenmeye çalışan Tatlı'nın imdadına polis yetişti. Genç kızın telaşlandığını gören memurlar telsizle merkezden yardım istedi. Telsiz konuşmalarını takip eden Emniyet Müdürü Mehmet Salih Tuzcu, genç kızın imdadına yetişerek, derhal sınav salonuna götürülmesi talimatını verdi. Polislerle birlikte apar topar araca binen genç kız, hemen Selçuklu İmam Hatip Lisesi'ne götürüldü. Son anda sınav salonuna giren Tatlı'yı çıkışta da bekleyen polisler, baba Nurettin Tatlı ve kızını ekip aracıyla Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne bıraktı.

Kızını sınava yetiştiren polislere ve Konya Emniyet Müdürü Mehmet Salih Tuzcu'ya minnettar olduğunu ifade eden Nurettin Tatlı duygularını, ?Evlat yetiştirmek de büyük meseleymiş. Konya'nın yabancısıyız. Yanlış okula gitmişiz. Polislerden yardım istedik onlar da kızımı beş dakika içinde yetiştirdiler.? dedi.

Üç arkadaş kader birliği yaptı

Son yıllarda özel sektörde iş garantisinin olmaması, çalışma şartlarının ağırlaşması, ücretlerdeki düşüklük, iş sahibi olanları bile ?devlet garantili' iş sahibi yapacak sınavlara yönlendirdi. Aynı üniversiteden mezun olduktan sonra özel bir dersanede öğretmen olarak çalışmaya başlayan üç kız arkadaş da dün aynı sınav salonunda memur olmak için yarıştı. İnönü Üniversitesi biyoloji bölümü mezunu Buket Adsız, edebiyat bölümü mezunu Adalet Turhan ve kimya bölümü mezunu Demet Ütebay, İstanbul Yonca Dersanesi'nde öğretmenlik yapıyor. Özel sektörde çalışarak geleceklerini garanti altına alamayacaklarını düşünen üç arkadaş, dün şanslarını bir kez daha KPSS'de denedi. Buket Adsız, 1999 yılından beri her yıl sınava girdiğini; ancak biyoloji bölümüne az kişi alındığı için bir yere yerleştirilmediğini belirtiyor. Adsız, ?Ben mezun olmadan bir yıl önce devlet iki yıllık üniversite mezunlarını bile öğretmen atadı. Mezun olduğum yıl ise memurluk sınavı başladı. O yıldan beri her yıl sınava giriyorum.? diye konuşuyor. Özel sektörde geleceklerinin olmadığını belirten Demet Ütebay ise, ?Sorular genelde Türkçe ve genel kültür ağırlıklı. Benim bu konularda hiç-bir bilgim yok. Buket de benimle aynı durumda. İçimizde en şanslı olan Adalet. Çünkü o edebiyat mezunu.? dedi.

Bu kez çocuklar velilerini bekledi

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın yapıldığı okul bahçelerinde dün çocuklar anne-babalarını bekledi. Her yıl üniversiteye girmek için yarışan öğrencilerin heyecanını okul bahçesinde bekleyerek paylaşan veliler ile çocukların dün rolleri değişti. Erzurum'da KPS Sınavı'na giren Elif Değirmenci'nin 1,5 yaşındaki kızı Deniz okul bahçesinde 2 saat annesini bekledi. Deniz'e hamileyken de sınava girdiğini söyleyen Elif Değirmenci, 3 yıl önce Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nden mezun olmuş. Daha önceki sınavlardan yüksek puanlar almasına rağmen atanmadığını belirten Değirmenci, ?Hiç kimsenin benim durumumda olmasını istemem. 1,5 yıllık tezsiz yüksek lisans eğitimim de boşa gitti. Artık öğretmen olma umudum kalmadı.? diyor.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber