Maliye Bakanlığı "reçete işkencesi"ne izin vermedi

Haber Giriş : 12 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye genelinde kamu kurumlarına ait reçetelerin Ankara'daki Türk Eczacılar Birliği'ne gönderilmesiyle ilgili düzenleme fiilen başlamadan iptal edildi.

Maliye Bakanlığı, Eczacılar Birliği'nin oluşturduğu Reçete Kontrol Ünitesi'ndeki uygulamanın başlatılmamasını istedi. ?Türkiye genelindeki memur reçetelerinin kargo ile Ankara'ya gönderilmesi ve Eczacılar Birliği tarafından onaylanmasının' öngörüldüğü uygulama, eczacıların tepkisini çekmişti. Reçetelerden yüzde bir oranında pay alınacak olması, reçete bilgilerinin tek elde toplanması tepkilerin odağında yer almıştı. İdealist Eczacılar Derneği, yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'a dava açmıştı. Maliye Bakanlığı da 4 Temmuz 2004 tarihinde yayınladığı tebliğle uygulamayı yürürlükten kaldırdı. Uygulamanın 15 Temmuz'da hayata geçirilmesi öngörülüyordu.

Talimatta şu ifadeler yer alıyordu: "Maliye Bakanlığı ile Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyeti arasında imzalanan protokol gereğince kamu personelinin reçetelerinin Türk Eczacıları Birliği'nce kurulan reçete kontrol ünitelerince bilgisayar ortamında kontrol edilmesi gerekmektedir. Türk Eczacıları Birliği'nce bu uygulamanın başlatıldığının bildirildiği yerlerde eczanelere verilen reçete bedellerinin ödenebilmesi için reçetelerin, Türk Eczacıları Birliği Reçete Kontrol Merkezi tarafından onaylanması zorunludur."

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber