Ağar: AK Parti ve CHP zıtlaşması üzerine Türkiye'yi ikiye bölmeye çalıştılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2007 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Toplumsal gerginlikleri ortadan kaldıracaklarını söyleyenler, 4.5 sene AK Parti ve CHP zıtlaşması üzerine Türkiye'yi ikiye bölmeye

çalışmışlardır" dedi.

Hilton Otelinde basın toplantısı düzenleyen Ağar, seçim gezisi kapsamında geldiği İzmir'de halkın ilgisinden çok memnun kaldığını söyledi.

Uygun iklim koşulları nedeniyle çok sayıda emeklinin İzmir'e sığındığını ifade eden Ağar, asgari ücretin 419 YTL, açlık sınırının 630 YTL olduğu Türkiye'de, emeklilerin de büyük sıkıntı altında olduğunu öne sürdü.

İktidara geldiklerinde emeklilere insanca yaşam olanakları sunacağını belirten Ağar, "4.5 senedir uygulanan politikalar, ücretlileri, emeklileri, çiftçilerimizi, küçük esnafımızı, KOBİ'leri adeta yok olma çerçevesine getirmiştir" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanını uzlaşmayla seçeceğine ilişkin sözlerini değerlendiren Mehmet Ağar, şunları kaydetti:

"Başbakan 2 aydır söylediği her şeyden vazgeçti. Dün başka bir şey, bugün başka bir şey. 'Uzlaşma arayacağız' diyor. Zamanında arasaydınız bu tablo ortada olmazdı. Ama ne lazımdı seçim döneminde, istismar edilecek konu lazımdı. Ben, konu icat etmek için yapılan bir senaryo olduğunu söyleyerek geliyorum. Bunu kendi ağzıyla itiraf etmiş durumdadır. Uzlaşma şimdi mi aklınıza geldi? Toplumsal gerginlikleri ortadan kaldıracaklarını söyleyenler, 4.5 sene AK Parti ve CHP zıtlaşması üzerine Türkiye'yi ikiye bölmeye çalışmışlardır. Ama bu milletin sağ duyusu ona izin vermez."

"ALIN TERİ YURT DIŞINA FAİZ YOLUYLA TRANSFER EDİLDİ"

Mehmet Ağar, AK Parti iktidarı döneminde yapılan tek işin, "milletin alın terinin faiz yoluyla yurt dışına transfer edilmesi" olduğunu savundu.

Türkiye'nin itibarı nedeniyle ülkeye yabancı sermaye geldiğinin söylendiğini belirten Ağar, "Yabancı sermaye, senelik yüzde 20'ye varan karı cebine indirmek için geliyor. Türkiye'nin itibarı bize Irak'ta, Orta Doğu'da, AB'de, Kıbrıs'ta, elimizden kaçırılan enerji boru hatlarında lazım" dedi.

Seçimden, sandıktan korkmamak gerektiğini vurgulayan Ağar, milletin en doğru kararı vereceğine inandığını söyledi.

Sosyal Yardımlaşma Fonundan, AK Parti logolarıyla yazın 40 derece sıcaklıkta halka kömür dağıtıldığını iddia eden Mehmet Ağar, şöyle devam etti:

"Parti flamalarıyla yiyecek dağıtılıyor. Bu fonu Turgut Özal çıkardı.

Biz valiyken bunlardan istifade ettik. Maliye, milletin, devletin bütçesiyle oluşmaktadır, bir partinin bütçesi olarak kullanılamaz.

Türkiye'nin her yerinde bunlar yapılmaktadır. Muhtaca yardım işi gizli saklı yapılmalıdır, bir partinin propaganda etiketiyle yapılamaz. Millet fukaralaşmıştır, fukara sayısını artırmakla övünen bir hükümet vardır." Ağar, seçim gezisi kapsamında öğle saatlerinde Adana'ya gideceğini, ancak yarım kalan programını tamamlamak üzere yeniden İzmir'e geleceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber