Çete, 3 savcı ve 1 hákime grup seks partisi düzenledi iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Temmuz 2007 07:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisin uyuşturucu parası paylaşımı yüzünden aralarında savaş çıkan iki çeteye karşı düzenlediği "Son Nokta Operasyonu"nda çete üyelerinin 3 savcı ve 1 hákime seks partileri düzenlediği ortaya çıktı.

Yargı mensuplarının çete mensuplarından seks partisi isterken telefonda şifreli konuştukları ve "konseyi toplayın" dediği belirlendi. Çetenin Vaniköy'deki villasına, üç gün önce helikopterler ve 300 polisle düzenlenen baskında 26 kişi gözaltına alındı.

HOLLANDA-Almanya-Türkiye üçgeninde, 5 milyon dolar uyuşturucu parası yüzünden iki ayrı çete arasında başlayan ve 5 kişinin öldürüldüğü, 8 kişinin yaralandığı savaşı bitirmek için "Son Nokta Operasyonu"nu başlatan polisin savcılık talimatıyla başlattığı teknik takibe 4 savcı ile 1 hákim takıldı. İstanbul dışında görev yapan bir savcının çete üyeleri ile yaptığı telefon görüşmelerinde, Yargıtay'da bağlantılarının bulunduğunu, ilerde sorun olacak dosyalarda devreye gireceğine dair konuşmalarının tespit edildiği bildirildi.

KONSEYİ TOPLAYIN

Dinlemeye takılan İstanbul'da görevli üç savcı ile bir hákimin, çete üyelerinin bulduğu kadınlarla İstanbul'da özel güvenlik şirketi tarafından korunan lüks bir sitede grup seks partilerine katıldıkları öne sürüldü. Telefon görüşmelerinde kadınlarla, yargı mensuplarının buluşacağı gecelere "konsey" adı verildiği bildirildi. Yargı mensuplarının çete liderlerinden kadın isterken "Konseyi toplayın, bu gece geliyoruz" diye şifreli konuştukları belirtildi. "Son Nokta" operasyonunda adı geçen hákim savcılarla ilgili hazırlanan dosya Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na gönderildi. Adalet Bakanlığı soruşturma başlattı.

SEKİZ POLİS VAR

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli, aralarında rütbeli personelin de bulunduğu 8 polisin çete ile bağlantıları tespit edildi. Polislerden 3'ü dün gözaltına alındı.

300 POLİSLE BAKIN

Polis, çete savaşlarında ilk operasyonu 8 ay önce Ramazan Özaslan'ın liderliğindeki "Adıyamanlılar Çetesi"ne karşı yaptı. Aralarında bir de başkomiserin bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı. Atilla Önder, Fikret Eskin ve Hasan Derya Soy'un kontrolündeki diğer çete de, sekiz ay boyunca fiziki ve teknik takibe alındı. Çetenin Vaniköy'deki villasına, üç gün önce polis helikopterlerinin desteğinde 300 polisle düzenlenen baskında, Atilla Önder, Fikret Eskini ve Hasan Derya Soy'un da aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 5 Uzi marka makineli tabanca, 1 el bombası ile çeşitli markalarda 8 tabanca ele geçirildi. Çete üyelerinin sorgusu Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor.

SAVAŞ 2003'TEN BERİ SÜRÜYOR

2003'te Ertuğrul Yılmaz, Hollanda'da öldürüldü. Atilla Önder, ortağı Ertuğrul Yılmaz'ın öldürülmesinden Adıyamanlılar çetesinin lideri Ramazan Özlaslan'ı sorumlu tuttu.

Almanya ve Hollanda'da çıkan çatışmalarda 2 gruptan 4 kişi yaralandı.

Atilla Önder'in işbirliği yaptığı Hasan Derya Soy ve adamları, 28 Ağustos 2005'te Bakırköy'de Ramazan Özaslan'ı silahlı saldırı düzenleyerek yaraladı.

9 Eylül 2005'te Ramazan Özaslan'ın adamları Hasan Derya Soy'u sahibi olduğu Beşiktaş'taki işkembe salonundan çıkışta silahla yaraladı.

Ramazan Özaslan'ın adamları, 18 Ekim 2005'te Fikret Eskin'in eşi Berrin Eskin'in içinde bulunduğu otomobile ateş açtı. Eskin'in şoförü Sedat Atmaca öldürüldü. Berrin Eskin yaralanmadan kurtuldu.

21 Ekim 2005'te Zeytinburnu'nda Ramazan Özaslan'ın adamlarından Tolga Tekin silahla öldürüldü.

İki gün sonra Hasan Derya Soy'un Büyükçekmece'deki villası Kalaşnikof'la tarandı. Şükrü Karagöz öldü, Erdoğan Volkan Marangozlar yaralandı.

1 Şubat 2006'da Hasan Derya Soy'a bağlı çalıştığı bildirilen, MHP ana davası sanıklarından Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'un katili Abdurrahman Kıpçak, Ümraniye'de kafasına kurşun sıkılarak öldürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber