Çelik: MHP, CHP'nin yedeğidir

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2007 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ağrı'da katıldığı mitingde muhalefet partilerine yüklenerek MHP'nin CHP'nin yedeği olduğunu öne sürdü.

Sabah saatlerinde karayolu ile Van'dan Ağrı'ya gelen Bakan Çelik, Erzurum Caddesi üzerindeki miting alanında halka hitap etti. Ağrı'ya 5'inci gelişi olduğunu dile getiren Çelik, konuşmasında CHP'yi eleştirdi. CHP'nin tek başına iktidara gelemeyeceğini iddia eden Çelik, "1950 yılında Demokrat Parti tek başına iktidara geldiğinde CHP'liler 'Bu şapkalı Haso, Memolar mı bizi idare edecek?' diyorlardı. CHP'nin Haso, Memo diye küçümsediği, tepeden baktığı, hakir gördüğü halk var ya 1950'de CHP'ye öyle bir

sille çekti ki, 57 senedir halkın parmak izleri CHP'nin suratındadır. O tokadın sesi ta Bağdat'tan duyuldu. CHP halen kendine gelemedi, gelemez de. CHP tek başına iktidara gelemez" dedi.

Konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Çelik, "Merhum Turgut Özal hangi anayasa ve hangi kanuna göre seçilmişse, sayın Demirel nasıl seçilmişse biz bütün dünya tarafından tanınan ve bütün dünyayı bilen Abdullah Gül gibi bir devlet adamını öyle aday gösterdik. Ama bunu içlerine sindiremediler. Halka tepeden bakan bu zihniyet sadece CHP zihniyeti değil, bir de CHP'nin yedekleri var. CHP'nin yedeği nedir biliyor musunuz? 1999 seçiminde merhum Ecevit'in koltuk değneği olan MHP'yi şimdi de

CHP'nin koltuk değneği yapmaya çalışıyorlar. Siz sandıkta bu 2 zihniyete de gereken dersi vereceksiniz" ifadelerini kullandı.

Konuşması sonunda milletvekili adaylarını takdim eden Bakan Çelik, karayolu ile Ağrı'dan ayrılarak Iğdır'a geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber