Arınç: Erbakan'ın sözlerini ben söylesem ipe çekerlerdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- Ertan KORKMAZ/MANİSA, (DHA)

TBMM Başkanı ve AKP Manisa milletvekili adayı Bülent Arınç, cumhurbaşkanlığı, meclis başkanlığı ve başbakanlıkta gözü olmadığını, hakkını da haddini de bildiğini söyledi.

Bülent Arınç, Manisa Belediyesi Akpınar Mesire yerinde, Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, AKP Manisa İl Başkanı Dursun Ali Yıldız, Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, partililer ve gazetecilerle birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltıda gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtlayan Arınç, ?Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, meclis başkanlığı benim gözümde yok. Ben hem haddimi bilirim, hem hakkımı bilirim. Ne görev verilirse yapmaya çalışırım'' dedi.

Bazı partilerin, Alevi oylarının kendilerine ait olduğu yolundaki düşüncelerini doğru bulmadığını belirten Arınç, onların, siyasi tercihleriyle başbaşa bırakılmaları gerektiğini vurguladı. Arınç gerçek Müslümanlıkta Hazreti Ali'ye de Aleviliğe de yer olduğunu söyledi. Din eğitiminin zorunlu olmamasının doğruluğuna dikkat çeken Arınç, ?Tercihe bağlı olması doğrudur. Laikliğe uygun olanı da budur. Laiklik konusunda yeni bir anlayış gündeme getirirken üzerime gelen hücumları hepiniz iyi biliyorsunuz. Dolayısıyla zorunlu din dersi ne şekilde olması konusunu başka siyasetçilerin de gündeme getirmesinde ve onların da çaba göstermesinde fayda vardır. Bu konuda biraz da Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli de konuşsun'' diye konuştu.

?ERBAKAN'IN KONUŞMALARI YANLIŞ'

Yıllarca birlikte siyaset yaptıkları Necmettin Erbakan'a saygı duyduğunu, ancak meydanlardaki konuşmalarının yanlış olduğunu belirten Arınç, şöyle konuştu:

?Necmettin Erbakan çeşitli konuşmalarında Hazreti İsa'dan söz etti. Siyonizmden söz etti. ?Bunlara oy vermek insanı cehenneme götürür. Bunlar cehennemde yanacaklar. Bunlar domuzcu partilerdir' dedi. Ama laik çevrelerin cumhuriyetçi çevrelerin demokratik çevrelerin hiç tepkisi olmadı. ?Erbakan bu nasıl konuşma' diye suç duyurusunda bulunmadı. Bu konuşmaları ben yapsaydım beni ipe çekerlerdi. Baro başkanlarımız, toplum liderlerimiz, emekli subaylarımız Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın önünde dilekçe kuyruğu yaparlardı.'' Bülent Arınç, dün akşam da Manisa Sağır Spor Kulübü Derneği lokalinin açılışını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber