Cumhurbaşkanı Sezer Gül'ü isyan ettirdi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 20 Temmuz 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MGK Genel Sekreterliği'ne atama kararnamesini veto eden Sezer'e yeni kararname gönderdiklerini belirten Gül, ?MGK'yı vekaletle mi götüreceğiz? Bakanlığımda büyükelçi kalmadı? diye tepki gösterdi

Seçim bölgesi Kayseri'de çalışmalarını sürdüren Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Milli Güvenlik Kurulu'nun başına yapılmak istenen atamaların Çankaya Köşkü'nden dönmesine "Bakanlığımda Büyükelçi kalmadı neredeyse" diye tepki gösteren Dışişleri Bakanı Gül, "MGK vekaletle mi gidecek" dedi. Bakan Gül, Beştepeler Kır Bahçesi'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine MGK Genel Sekreterliği'ne yapılacak atamayla ilgili görüşlerini açıkladı.

TÜRKİYE'NİN MESELESİ

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Yiğit Alpogan'ın Londra Büyükelçiliği'ne atanmasının ardından boşalan koltuğa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Atina Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu ve Tel Aviv Büyükelçisi Feridun Sinirlioğlu'nun düşünülmesine rağmen bu isimlerin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den döndüğünün hatırlatılması üzerine Bakan Gül, "Bakanlığımda büyükelçi kalmadı neredeyse. Böyle kritik bir dönemde MGK'nın başına makamında oturmasını arzu ediyoruz. Bu Hükümet'in değil bütün bir Türkiye'nin meselesi" dedi. Gül, şöyle devam etti:

VEKALETLE Mİ GİDECEK

"Biz herhangi bir parti geçmişi olan birini değil ki... Atina Büyükelçimizden daha değerli başka birini mi bulacağız ya da Başbakanın şimdi ismini verdiği Tel Aviv Büyükelçimiz, bütün Orta Doğu işlerine bakmış, bütün güvenlik meselelerini bilen biri. Kimi önereceğiz? Bakanlığımda herkes birbirinden kıymetlidir, Büyükelçilerimizin hepsi de bu işi en iyi şekilde yapabilecek arkadaşlardır ama çalıştıkları alanlar itibariyle, şimdi kimi yani ne söyleyebiliriz." "Bu arkadaşlarımızın hepsi Türkiye'ye büyük bir şeref ve onurla büyük bir başarıyla dünyada temsil etmiş arkadaşlardır. Sivilleştirdiğimiz, başına bir büyükelçiyi getirdiğimiz MGK vekaletle mi gidecek. Ne yapacağız" diyen Gül, sözlerini şöyle tamamladı: "Ayrıca beş müsteşar yardımcımızı sayın Cumhurbaşkanı uygun bulmadı ama herhangi bir gerekçe de söylemedi. Yani söyleyebilecek bir şey yok doğrusu."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber