Ücretsiz kanser testi, memur yakınlarına sevksiz tedavi

Haber Giriş : 21 Temmuz 2007 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet memurlarının bakmakla yükümlü olduğu kişiler, sevk kağıdı olmadan sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat edebilecek. Devlet memurlarının 'Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Bakanlar Kurulu Kararı' Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapılan değişiklikle devlet memurlarının bakmakla yükümlü olduğu kişiler yurtiçindeki sağlık kurum ve kuruluşlarına, hasta yollama kağıdı olmaksızın müracaat edilebilecek. Sağlık Bakanlığı, birinci basamak sağlık kuruluşlarında kanser taraması, evlilik öncesi, sürücü belgesi, işe giriş raporları ve portör tetkiklerini ücretsiz hale getirdi.

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan yaptığı açıklamada, daha önce birinci basamak sağlık kuruluşlarında evlilik öncesi tetkikler için 75 YTL, işe giriş raporları için 24 YTL, sürücü belgeleri için 20 YTL, talasemi tetkiki için 84 YTL ve portör tetkiki için alınan 15 YTL'nin artık alınmayacağını açıkladı.

Turan Buzgan ilgili genelgeyle bu uygulamaların 1 Temmuz gününden itibaren geçerli olduğunu hatırlatarak, bugüne kadar bir ücret alındıysa vatandaşların ilgili kuruma giderek paralarını geri alabileceğini kaydetti.

Bu genelge kapsamındaki birinci basamak hizmetlerini sunacak sağlık kuruluşları şöyle:

"Sağlık Ocağı, Verem Savaş Dispanseri, Sıtma Savaş Birimi, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi, Sağlık Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmet Birimleri Hemoglobinopati Tanı Merkezleri, KETEM'de yapılan kanser tarama maksatlı sağlık hizmetleri, Refik Saydam Hıfszıssıhha Merkezi Başkanlığı, Bölge Müdürlükleri ve Halk Sağlığı Laboratuarlarının birinci basamağa yönelik sunduğu sağlık hizmetleri.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber