Akupunktur, sindirimi düzenler, stresi yener

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 26 Temmuz 2007 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel iğneleriyle pek çok derde deva olan akupunktur; sindirim sistemi kaynaklı kabızlık ve iltihabi enfeksiyonları tedavi edebiliyor....

Uzun yıllardır sayısız hastalıkların tedavisinde kullanılan akupunktur; sindirim ve stres kaynaklı rahatsızlıkları da ortadan kaldırıyor. Maraş Akupunktur ve Lazer Tedavi Merkezi'nin sahibi Dr. İsmail Maraş kabızlık ve iltihabi enfeksiyonlar için uyguladıkları akupunkturdan çok olumlu sonuçlar aldıklarını belirtiyor.

KADINLAR DİKKAT!

Sindirim sistemi rahatsızlıkları arasında en sık doktora başvurma nedeninin kabızlık olduğuna dikkat çeken Dr. Maraş, "Bazı insanlar her gün tuvalete çıkamayınca kabız oluduklarını düşünüyor. Ancak bu yanlış. Çünkü bağırsak alışkanlıkları kişiden kişiye değişir" diyor. Kabızlık hiç beklenmedik bir anda olmuş ve uygun bir tedavi sonrası geçmişse sorun yok. Ama kronik halde yaşanıyorsa, o zaman hafife alınmaması gerekiyor. Kabızlığın kadınlarda erkeklere oranla 3 kat daha fazla görüldüğünü vurgulayan Dr. Maraş şu bilgileri veriyor: "Kabızlık, bir hastalık ismi değil, vücudun semptom denilen şikayetidir."

NEDENİ BİLİNMİYOR

İltihabi enfeksiyonun nedeni ise kesin olarak bilinmiyor. Dr. Maraş şöyle diyor: "Bilinmeyen bir faktörle bağışıklık sistemi tetikleniyor ve bağırsak duvarında kontrolsüz giden iltihabi bir reaksiyon başlatıyor. Bu da kanlı ishale ve karın ağrısına neden oluyor." Yazı dizimizin bugünkü bölümünde kabızlık ve iltihabi enfeksiyonların akupunktur ile nasıl tedavi edildiği yer alıyor.


KABIZLIK derdineson veren mucize

Kabızlığın hafife alınmaması gerekiyor. Akupunktur bu sorunun önüne geçiyor.

BAĞIRSAK alışkanlıklarının kişiden kişiye değiştiğine dikkat çeken Dr. İsmail Maraş, "Bazıları için haftada 3 ya da daha fazla tuvalete çıkmak normal kabul edilebilir" diyor. Dr. Maraş, kabızlığın belirtilerini şöyle sıralıyor: "Sert kıvamda, seyrek ve güç dışkılamak, kasık bölgelerinde ağrı ve nedeni açıklanamayan bir huzursuzluk, karında şişkinlik, gaz, dışkılama sırasında ağrı ve bel ağrısı..."

KALBİ TEHDİT EDİYOR ,

Kabızlık kişiyi gün boyu huzursuz ederek iş verimini düşürmeye kadar varabiliyor. Eğer kabızlık 1.5 yıldan fazla sürerse, o zaman kronikleştiği anlaşılıyor. Bağırsaklar kadar kendini yenileyen bir organımız olmadığına dikkat çeken Dr. Maraş, akupunktur ve kabızlık tedavisi hakkında şu bilgileri veriyor: "Kabızlık, rahatsızlık olan vücudun verdiği en önemli işarettir. Önce kabızlığa neden olan rahatsızlık tespit edilmelidir. Akupunkturla kabızlığın tedavisi o açıdan önemlidir. Çünkü akupunktur, vücudu bir bütün olarak tedavi ederek hormon dengesi ve bağışıklık sistemini düzenler. Bağırsağın iç ve dış cidarının kanlanıp beslenmesine neden olur. Bağırsak boşaltım görevini daha sağlıklı yerine getirerer sindirim sistemini düzenler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber