MEB, İlköğretim okulu öğrencilerinin yüzde 85'ine internet üzerinden ulaştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2007 11:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Eğitim Teknolojileri (EĞİTEK) Genel Müdürü Nizami Aktürk, "İlköğretim okulu öğrencilerinin yüzde 85'ine, ortaöğretim okulu öğrencilerinin ise yüzde 95'ine internet ulaşmış durumda" dedi.

AA muhabirine, MEB'in bilişim teknolojileri alanında verdiği hizmetleri anlatan Aktürk, Bakanlığın bilişim altyapısı konusuna ciddi önem verdiğini söyledi.

İnternetsiz okul kalmaması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aktürk, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde 29 bin 500 okulda internet var. Sadece 10 bin okulda eksiklik var. Bunların 5 binine Türk Telekom bağlantı yapıyor. Diğer 5 bin okul ise uydu ile bağlantı yapacak. Bundan sonraki eğitim öğretim döneminde internete bağlı olmayan okul kalmayacak."

Okullardaki bilgisayar sayısının da arttığına dikkati çeken Aktürk, "Şu anda 8 derslik üzerinde, birleştirilmiş sınıf olmayan bütün okullarda en az bir Bilişim Teknolojisi (BT) sınıfı var. Bilgisayar sınıfı olmayan okul yok. Birleştirilmiş sınıfların kimisinde 5, kimisinde de 10 bilgisayar var" diye konuştu.

Aktürk, bilgisayarların eğitimde en iyi şekilde kullanılabilmesi için çalıştıklarını ifade ederek, "Bundan sonra derdimiz 'bilgisayar alalım' değil. Bilgisayarı eğitimde daha iyi nasıl kullanırız, öğrencinin bilgi seviyesini nasıl yükseltiriz. Bunlara yöneldik" dedi.

Bu arada 2003 yılında bin 742 okula ADSL sistemi ile internet bağlayan Bakanlık, 2004'te 12 bin 14, 2005 yılında 7 bin 835, 2006'da 6 bin 701 eğitim kurumunun internet bağlantısını gerçekleştirdi.

Eğitim kurumlarının altyapılarının oluşturulması için yapılan bir başka çalışma da BT sınıflarının oluşturulması oldu. MEB bu amaçla, 2005 yılında "Bilgisayarlı Eğitime Destek" kampanyası başlattı. Kampanyayla 200 bin, kamu imkanları, yerel yönetimlerin katkıları ve diğer çalışmalarla birlikte toplam 550 bin bilgisayar eğitimin hizmetine sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber