Kimliğini kaybetti hayatı karardı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 25 Ağustos 2007 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayatı boyunca bankaya yolu bile düşmeyen kapıcı, kimliğini kaybedince adına şirket açıldığını öğrendi. Kapıcı "Trilyonluk çekler var. Bankalara borçlu çıktım" diyor

Gaziantep'te, kapıcılık yaparak hayatını kazanan Salih Tutka'nın, 3 yıl önce kaybettiği kimliği başına bela oldu. 19 Nisan 2004 yılında Adıyaman'da kimliğini kaybeden Salih Tutka, kimliğini kaybettiği gün Adıyaman'da yayın yapan bir yerel gazeteye zayi ilanı verdi. Gazeteyi evinin bir köşesinde saklayan Tutka, birkaç gün önce farklı bankalarda telefonlar aldı. Bankacılar, karşılıksız çekleri olduğunu ve bankalara ödeme yapmasını istedi.

BANKALAR TELEFON AÇIYOR

Telefonu kapattıktan sonra apartman yöneticisine koşan Tutka, durumu yöneticisine aktardı. Yönetici Hasan Örnek ile birlikte konuyu araştıran Tutka, adına İstanbul Beykoz'da şirket açıldığını öğrendi. Bu şirket adına farklı bankalardan hesap açıldığını ve adına çek defteri düzenlendiğini belirten Tutka, bu şirketle hiçbir bağlantısının olmadığını dile getirdi. Tutka, apartman yöneticisi Hasan Örnek ile birlikte mahkeme ve bankalara gitti. Hayatı boyunca, banka kapısından içeri girmeyen Tutka, "Bazı kötü niyetli kişiler, kimliğimi ellerine geçirmiş. Bu şekilde bir çok banka ve kişiyi dolandırmışlar. Beni milyarlarca liralık borç altına sokmuşlar" dedi.

MAĞDURİYETİMİ GİDERİN

Bankalar Birliği, Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gaziantep Vergi Dairesi'ne dilekçe ile başvuran Tutka, "Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Araştırmalarıma göre söz konusu Tutka A.Ş 15 gün önce kapatılmış" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber