OKS'de boş kontenjan 90 bini buldu

Haber Giriş : 27 Ağustos 2007 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) 2'inci yerleştirme için başvuran öğrencilerin şansı yükseldi. Birinci yerleştirme sonrasında boş kalan 72 bin kontenjan, kayıt yaptırıp sonra vazgeçen öğrenciler nedeniyle 90 binin üzerine çıktı.

OKS birinci yerleştirme sonuçlarına göre bir okula yerleştirilen öğrenciler kayıt yaptırdıktan sonra yaklaşık 72 bin boş kontenjan kaldı. Büyük kısmı meslek liselerinde oluşan boş kontenjanlara kayıt yaptırdıktan sonra şansını yeniden denemek isteyen öğrenciler eklendi. Okullara kayıt yaptıran ancak daha sonra vazgeçen yaklaşık 18 bin öğrenci de bu listeye eklenince kontenjan açıkları 90 bini buldu.

90 binin üzerinde olduğu açıklanan boş kontenjanlara yerleştirilmek için 181 bin öğrenci bakanlığa başvuru yaptı. Bu durumda ikinci yerleştirme için başvuru yapan her iki öğrenciden birinin bir okulu kazanma şansı doğdu.

SONUÇLAR 28 AĞUSTOS'TA

OKS İkinci Yerleştirme Sonuçları yarın ?meb.gov.tr? internet adresinden açıklanacak. Yerleştirme sonucunda kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları, 29 Ağustos-5 Eylül 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Akşam

18 bin öğrenci kaydını sildirdi

YAKUP BULUT / ANKARA

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) ilk yerleştirmede yerleşip, kayıt yaptıran 18 bin öğrenci okulunu beğenmeyerek kaydını sildirdi. Birinci yerleştirme sonrasında boş kalan 72 bin kişilik kontenjan, bir okula yerleştirilip kaydolan, ancak 20 Ağustos'a kadar kaydını sildiren 18 bin öğrenci nedeniyle 90 bine çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün istatistiklerine göre büyük kısmı meslek liselerinde olan 90 bin boş kontenjana yerleştirilmek için başvuran öğrenci sayısı da 181 bini buldu.

116 BİN ADAY YERLEŞTİ

Herhangi bir okula kayıt yaptırmak isteyen adayların 4 Ağustos'da sona eren kayıt işlemleri sonucunda, 207 bin 633 adaydan 134 bin 387'si kaydını yaptırdı. Ancak daha sonra yerini beğenmeyen adaylar oldu ve bu adaylardan 18 bini kaydını sildirdi. Böylece başvuru yapan 116 bin adayın kaydı kesinleşti.

SONUÇLAR YARIN

İkinci yerleştirme için başvuruları 20-24 Ağustos arasında alan Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci yerleştirme sonuçlarını yarın ?www.meb.gov.tr? internet adresinde açıklayacak. İkinci yerleştirme sonuçlarına göre kesin kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları da 29 Ağustos-5 Eylül tarihleni arasında yapılacak.

Yeni şafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber