Erdil Paşa cezaevinde Berat Kandili'ni oruçlu geçirmiş

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 30 Ağustos 2007 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ Saray Cezaevi'nde yatan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil, Berat Kandili'nde oruç tutmuş. İftarını da çok sevdiği yemeklerle açmış.

Milliyet gazetesinin haberine göre cezaevinde 35. gününü tamamlayan İlhami Erdil, iftarını ise çok sevdiği mercimek çorbası, nohut ve pilavla açmış.

Erdil, "haksız mal edindiği" gerekçesiyle yargılandığı davada kesinleşen 2,5 yıllık hapis cezasını Saray K-1 Tipi Cezaevi'nde çekiyor. Erdil'in girmesiyle Türkiye gündemine gelen cezaevinde, yönetim tarafından sıkı önlemler alınmaya başlandı. Cezaevi etrafında sürekli gazetecilerle karşılaşan yönetim, içeriye giren mahkûm yakınlarıyla bahçe izni verilen mahkûmların görüntülenmemesi için cezaevinin etrafını baştan sona mavi brandayla kapattı. Bu önlemle, mahkûmların bahçe izinlerinde rahat dolaşmaları sağlandı. Erdil'in, kilo aldığı ve moralinin yerinde olduğu kaydedildi. Kaldığı 3 No'lu koğuştaki diğer 5 mahkûm arkadaşı ile çok iyi anlaştığı kaydedilen Erdil'in en büyük keyfinin, televizyonun karşısına geçip haberleri izlemek olduğu ifade edildi. Günlük gazetelerden Türkiye ve dünya gündemini yakından takip eden Erdil'in, haftada 10 dakika ailesiyle telefonla görüşme hakkı bulunuyor. Erdil'in cezaevine geldikten sonra yatağını yenilediği, daha sonra içeride bulunan 37 ekran televizyonu 84 ekranla değiştirdiği aktarıldı.

İlhami Erdil, 4 Temmuz 2007 tarihinde cezaevine konulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber