Memur, işçi kadar maaş zammı istiyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Eylül 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin teklifini reddeden Kamu-Sen son bir öneri yaparak 140 YTL'lik maaş zammı istedi

ALİ EYVAZ/ANKARA

Hükümetle pazarlık yürüten memur sendikaları, seçim öncesinde kamu işçilerine verilen zam oranı kadar memura zam istediklerini açıkladılar. Hükümetin 2008 yılı için önerdiği altı aylık dilimler halinde yüzde 2'şerlik zam teklifini reddeden Türkiye Kamu-Sen, hükümete son bir öneride bulunarak, Toplu Sözleşmelerde işçilere verilen 140 YTL'lik zam oranının 2008 yılında memurlara da verilmesini istedi. Kamu-Sen yetkilileri, işçiye verilenden fazlasını istemediklerini kaydettiler. Hükümetin 2008 yılı için getirdiği en son teklif şuydu: Yüzde 2+2 maaş zammı ve enflasyon farkı, 20+20 Denge Tazminatı, 15+15 YTL Taban Aylığa yapılacak artış, 5 YTL sendikalı olanlara ayrıca verilecek artış. Bu oranın hazineye yükü yaklaşık olarak 3 Milyar 290 milyon YTL.

KAMU-SEN TEKLİFİNDE ISRARCI

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, kamu çalışanları olarak hükümetten kamu işçisine yapılan zam oranında bir artış istediklerinin altını çizerek masaya iyi niyetli oturduklarını ve sonuna kadar da bu iyi niyetin sağlanması için gayret sarf ettiklerini söyledi. Akyıldız "Talebimizin tutanakta yer alması gerektiğini ifade ettik. Taleplerimizin karşılanması durumunda memur maaşlarına da kamu işçisine verilen zam kadar artış sağlanacağını anlattık" dedi.

Yeniden masadalar

Akyıldız, her şeye rağmen mutabakat zaptı imzalamak için iyi niyeti muhafaza ettiklerini belirterek, "Ancak bu konuda ısrarlı taleplerimize ve mutabakat zaptı imzalamak konusundaki iyi niyetli gayretlerimize rağmen bir netice almak mümkün olmamıştır. Uyuşmazlık zaptı imzalamak üzere ilgililer çalışırken, yeni Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in siyasi iradenin bize sunduğu teklifle bizim Türkiye Kamu-Sen olarak sunduğumuz karşı teklif arasında aslında çok büyük bir fark olmadığını yaklaşık 1 katrilyonluk farkın kaldığını görmesi üzerine tekrar masaya dönülmüştür" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber