Avrupa bir staj kadar yakın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2007 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Öğrencilere Avrupa'da eğitim imkanı sağlayan Erasmus programı genişletilerek öğrenciye staj yapma imkanı da tanındı. Türkiye'den bin 18 öğrenci staj için Avrupa ülkelerine gidecek.

Öğrenci değişim programı Erasmus'un Türkiye faaliyetlerine yeni bir program daha eklendi.

Üniversite öğrencilerine, eğitimlerinin bir veya iki dönemini Avrupa ülkelerindeki anlaşmalı üniversitelerden birisinde devam etme, öğretim elemanlarına ise benzer statüdeki üniversitelerde eğitim verme imkanı sağlayan Erasmus Programı faaliyetlerine yeni katılan ?Öğrenci Staj Hareketliliği?, öğrencilere yurt dışında staj yapma şansı veriyor.

Hedefi, üniversite öğrencilerinin yurt dışındaki kurum ve kuruluşlarda staj yaparak uluslararası bilgi ve deneyim edinmelerini sağlamak olan faaliyet, tüm Avrupa ülkeleri ile birlikte Türkiye'de de ilk kez bu yıl uygulanmaya başlandı.

Öğrenci Staj Hareketliliği'nden yararlanabilmek için 39 yüksek öğretim kurumundan bin 555 öğrenci başvuruda bulundu.

Öğrenci Staj Hareketliliği programından yararlanmak isteyen 39 üniversite arasında en yüksek hibeyi, Ankara Üniversitesi aldı. Ulusal Ajans'tan 352 bin 719 Euro hibe alan Ankara Üniversitesi program çerçevesinde 150 öğrenciyi staja gönderecek. Ankara Üniversitesi'ni 76 öğrenciyle Anadolu Üniversitesi, 70 öğrenciyle Fatih Üniversitesi izliyor.

AYLIK DA VERİLECEK

Yüksek lisans ve doktora yapanlar da dahil olmak üzere tüm üniversite öğrencilerinin yararlanabildiği programa katılmak isteyen öğrenciler, üniversitelerinin ilgili bölümlerine başvurabiliyorlar.

1 Temmuz'da başlayan ve 30 Eylül 2008'e kadar sürecek olan staj programı çerçevesinde, işletmelere eğitim ve araştırma merkezlerine yerleştirme yapılıyor.

Lisans öğrencileri için 3-12 ay, önlisans öğrencileri için ise 2 hafta ile 12 ay olarak öngörülen staj dönemi için, öğrencilere yurt dışında kaldıkları süre boyunca karşılıksız ödeme yapılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber